CSM Bucuresti a castigat editia 2017-2018 a Cupei Romaniei

Disputata pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, finala Cupei Romaniei editia 2017-2018 a revenit echipei CSM Bucuresti care dupa o partida dramatica, care a necesitat prelungiri pentru stabilirea invingatoarei, s-a impus in fata celor de la Stiinta Baia Mare cu rezultatul de 27-26, dupa 80 de minute consemnandu-se egalitatea, 19-19.

Asa cum era de asteptat, avand in vedere miza partidei, primele minute au insemnat un joc echilibrat, astfel ca Taniela Maravunawasawasa a profitat de ocazia avuta si a deschis scorul dintr-o tentativa de tinta, insa imediat Valentin Calafeteanu a egalat prin acelasi procedeu. Pana la jumatatea primei reprize rezultatul s-a mentinut, cel care avea sa modifice tabela de marcaj fiind din nou Taniela Maravunawasawasa, mijlocasul la deschidere al zimbrilor.

CSM Bucuresti a trecut in ofensiva si Valentin Calafeteanu a marcat din dropgol, dar tot dintr-un dropgol Taniela Maravunawaswasa i-a readus din nou in avantaj pe cei de la Stiinta Baia Mare, astfel ca dupa primele 40 de minute elevii lui George Sava se aflau intr-un avantaj fragil de numai trei puncte gratie concretizarii tentativelor de tinta de care au profitat.

Debutul partii secunde a adus si prima ocazie reala de marcare a unui eseu si dupa ce Cristi Chirica nu a reusit sa duca balonul pana in terenul de tinta, putin mai tarziu Mtya Dumani a batut apararea bucurestenilor, incercare transformata de Taniela Maravunawasawasa, baimarenii desprinzandu-se la 16-9.

Tigrii au revenit insa in joc si Darren Baron a concretizat doua lovituri de pedeapsa insa in minutele care au urmat, desi Sean Morrell s-a aflat pe banca pedespelor pentru un cartonas galben, ecartul nu a scazut din lupta surda a inaintarilor rezultand alte doua eliminari temporare ale jucatorilor Constantin Pristavita, respectiv Omar Baliashvili.

Pe finalul timpului regulamentar de joc, CSM Bucuresti a fortat victoria si presiunea trupei lui Eugen Apjok s-a materializat prin eseul lui Omar Baliashvili, transformat de Darren Baron, insa bucurestenii nu au putut gestiona fara greseala ultimul atac al maramuresenilor si Taniela Maravunawasawasa a trimis finala in prelungiri cu o lovitura de pedeapsa.

Prima repriza a prelungirilor i-a readus pe baimareni la conducere, 26-22, o incercare reusind-o Florin Bardasu, transformata de Taniela Maravunawasawasa, respectiv o penalitate trecuta in contul lui Darren Baron.  Lovitura de gratie a venit insa de la Sioeli Lama care a fructificat la colt o actiune venita pe fondul presiunii CSM-ului, puncte care au decis rezultatul final.

Astfel la prima participare intr-o finala CSM Bucuresti cucereste primul trofeu din istoria clubului, respectiv Cupa Romaniei, trofeu care trei sezoane consecutiv s-a aflat in posesia Timisoarei Saracens

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile