CSM Știința Baia Mare s-a calificat în finala Cupei României și își va apăra trofeul cucerit anul trecut

CSM Știința Baia Mare este prima finalistă a ediției 2021 a Cupei României. Deținătoarea trofeului s-a calificat în ultimul act după ce a trecut astăzi în semifinale de CS Dinamo cu 31-25 (13-13).

Meciul de pe Arena Zimbrilor a fost unul echilibrat, cu numeroase răsturnări de scor, oferind pe alocuri și momente spectaculoase de joc în ciuda terenului greu în urma ploii ce a căzut toată ziua. Alb-roșii au început în forță partida fiind mai prezenți în terenul de 22 al băimărenilor, iar presiunea lor s-a concretizat în primele puncte ale meciului puse pe tabelă de Jondre Williams, care a transformat perfect o lovitură de penalitate, 3-0 (minutul 7). Maramureșenii reușesc să mute imediat jocul în terenul advers și obțin la rândul lor o lovitură de pedeapsă, Helarius Kisting restabilind egalitatea, 3-3.

Dinamo are șansa de a se desprinde însă Williams trimite pe lângă buturi o nouă lovitură de pedeapsă dictată de către arbitrul Robert Diaconescu. Scorul rămâne nemodificat și după o acțiune a zimbrilor: o tușă la 5 metri de terenul de țintă advers, Omar Baliashvili se desprinde din molul de margine și culcă balonul, eseul este însă neacordat considerându-se o mișcare dublă în momentul eseului. Baia Mare nu renunță și pleacă cu trei puncte din terenul bucureștenilor, Kisting aducându-și echipa pentru prima dată la conducere, în urma unei lovituri de pedeapsă, 6-3. Un avantaj scurt pentru că Samuel Swanepoel profită de o neatenție a maramureșenilor, își trimite un balon de urmărire, după care  reușește să culce mingea în terenul de țintă, Williams transformă, 10-6 pentru Dinamo. Mai prezenți în joc și mai pragmatici, oaspeții fructifică fiecare oportunitate de a marca, astfel că același Williams consolideză avantajul echipei sale, 13-6, după o nouă lovitură de pedeapsă.

Înainte de intrarea la vestiare, Baia Mare revine în joc, Helarius Kisting, după o cursă spectaculoasă în care scapă de mai multe placaje adverse, marchează un eseu, pe care tot el îl transformă și restabilește egalitatea. 13-13.

Repriza a doua începe cu un joc bun al lui Dinamo,  Williams reușește la rându-i un eseu spectaculos, pe care îl și transformă, astfel că își aduce echipa din nou la conducere, 20-13. În minutul 45, alb-roșii rămân în 14 după ce Clifferd Jacobs vede cartonas galben pentru un placaj înalt. Eliminarea acestuia vine și cu o lovitură cu pedeapsă, Kisting transformă și reduce diferența, 20-16. Profitând de avantajul jucătorului în plus, Baia Mare își trece în cont un nou eseu, Ovidiu Cojocaru concretizează o acțiune a molului, zimbrii trecând iarași la conducere, 21-20. Pe fondul unui joc controlat tot mai mult de maramureșeni, aceștia continuă să pună puncte după puncte pe tabelă, 24-20, prin Kisting care transformă o nouă penalitate. În minutul 74, Dinamo rămâne iarăși în 14 jucători, după ce Johan Van Heerden vede cartonașul galbenul. Gazdele reușesc imediat eseul, Kisting, profitând de o neatenție a adversarilor, culcă repede balonul în terenul de țintă, tot el transformă și scorul devine 31-20 pentru Baia Mare. În ultimul minut de joc, Damian Bonaparte strânge scorul, după ce reușește un ultim eseu al întâlnirii, 31-25.

Baia Mare se califică astfel în finala Cupei României, unde își va apăra trofeul cucerit sezonul trecut.

În cea de-a doua semifinală, CSA Steaua va întâlni sâmbătă, 28 august, ora 12:00 (live TVR 1 si Rugby Tv), pe Stadionul Ghencea, pe SCM Timișoara.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile