Caută
Close this search box.

Cupa Mondiala in cifre

International Rugby Board.

Acum cateva zile, numaratoarea inversa pana la startul noii editii a Cupei Mondiale, Anglia 2015, a contabilizat borna 1000. Cu aceasta ocazie, IRB a dat publicitatii cateva aspecte interesante, legate de statisticile celui mai mare eveniment planetar in balonul oval.

Noua Zeelanda si Franta au bifat cele mai multe meciuri sub egida Cupei Mondiale, fiecare cate 43, urmate in acest clasament de Australia, 41 si Anglia, 40.

Pilierul englez Jason Leonard detine recordul de meciuri la Cupa Mondiala, intre 1991 si 2003 el fiind prezent pentru nationala sa, in teren, in 22 de randuri. George Gregan are 20 de prezente, fiind al doilea in top. Ambii jucatori au si recordul de victorii, cate 16. Aripa samoana, Brian Lima, a jucat la cinci Cupe Mondiale consecutive, intre 1991 si 2007.

Noua Zeelanda are cele mai multe victorii la Cupa Mondiala, 37, cu patru mai multe decat a doua in ierarhie, Australia. Wallabies au insa in palmares cel mai mare succes din istoria Cupei Mondiale, 142-0 cu Namibia, in 2003, care a detronat astfel succesul All Blacks, 145-17 cu Japonia, in 1995.In afara celor doua superputeri rugbystice de la Antipozi, Anglia este a treia echipa din istoria Cupei Mondiale care a marcat mai mult de 100 de puncte intr-un meci. Noua Zeelanda a sarit de suta de trei ori, englezii in doua situatii, iar Australia odata.

Uvertura engleza Jonny Wilkinson are cele mai multe puncte la Cupa Mondiala, 277, rezultate din o incercare, 58 de penalitati, 28 de transformari si 14 dropgoluri. Aripa neo-zeelandeza, Jonah Lomu, a marcat cele mai multe eseuri, 15 in doar 11 partide sustinute. El il devanseaza astfel pe conationalul sau Doug Howlett, cu 13 eseuri in cont.

Simon Culhane, uvertura la all Blacks in 1995, detine recordul celor mai multe puncte inscrise intr-un singur meci. La scorul fluviu de 145-17 cu Japonia, Culhane a reusit 45 de puncte, adica un eseu si 20 de transformari. In aceeasi partida, Ellis a inscris sase incercari, pentru un nou record al Cupei Mondiale.
Uvertura sud-africana Jannie de Beer detine cea mai buna performanta cand vine vorba de dropgoluri. Decarul a marcat de cinci ori prin acest procedeu, la sfertul de finala contra Angliei, din 1999.

Prima incercare din istoria Cupei Mondiale s-a notat la jocul de deschidere al editiei inaugurale, din 1987. Noua Zeelanda a beneficiat de un eseu de penalizare, contra Italiei. Prima incercare cu autor vine tot din acea partida, semnatarul fiind legendarul Michal Jones, in minutul 30 al acelui joc. Primul marcator al Cupei Mondiale este Grant Fox, care a transformat eseul de penalitate acordat contra italienilor.

Noua Zeelanda inregistreaza istoric cea mai buna performanta la punctele marcate, dar si cea mai buna defensiva. All Blacks au o diferenta pozitiva de 1428 de puncte, la general situatia lor fiind 2012-589. Noua formatii au parasit terenul la un joc de Cupa Mondiala fara a marca puncte, cel mai sonor nume din aceasta galerie fiind Scotia.

Namibia inca asteapta primul succes la Cupa Mondiala. Nationala africana a jucat de 15 ori la patru editii, fara a castiga vreodata. Portugalia, Rusia, Coasta de Fildes sau Zimbabwe sunt si ele in asteptarea primului succes. Japonia are o singura victorie in 24 de meciuri. Niponii inregistreaza cea mai lunga serie de esecuri consecutive, 19 la momentul actual. Aripa Hirotoki Onozawa este jucatorul cu cele mai multe infrangeri de la Cupa Mondiala, 12 in total.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

slot gacor