Curs de preparatori fizici Level 1 World Rugby: „A fost o experienta interesanta, pe care dorim sa o repetam pana la sfarsitul anului”

Joi, 4 mai 2017, la sediul Federatiei Romane de Rugby a avut loc cursul Level 1 World Rugby pentru formarea preparatorilor fizici. Cursul, care a avut atat o parte teoretica, cat si una practica, a fost gratuit, la finalul acestuia, cei 12 participanti primind un certificat de absolvire.

 „A fost o experienta interesanta pentru mine, au fost multi participanti care au legatura cu activitatea de copii si juniori. Au parut extrem de interesati de aceasta parte esentiala a unei discipline sportive, multe din intrebarile pe care ni le-au adresat s-au referit la periodizare si la asezarea ei in antrenamente. Pot spune ca in mare cursul si-a atins scopul si dorim sa mai repetam inca o data aceasta experienta, cu un alt curs, pana la sfarsitul anului. Cred ca cel mai util pentru participanti a fost prezentarea in partea practica a cursului a exercitiului over head squat, un exercitiu de screening foarte important pentru copii si juniori, cum se executa corect acesta, ce sa identifici la el, cum sa il evaluezi, cum, cand si unde sa il asezi in antrenament. De asemenea, cred ca a fost interesant pentru cei aflati la curs si prezentarea unor exercitii gandite sa remedieze anumite limitari in executie”, a declarat Florin Tasca, educator World Rugby Level 2 din 2011.  

Florin Tasca este preparator fizic la Federatia Romana de Rugby din 2009 si colaborator pe partea de pregatire fizica al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman din 2015. Este absolvent al Setanta College din Irlanda, una dintre cele mai renumite academii de formare de preparatori fizici, avand printre altele in CV si un internship de 11 saptamani la Saracens.

Alaturi de acesta, au fost lectori Bogdan Muntean, Manager de Inalta Performanta al Federatiei Romane de Rugby si Daniel Mitrea, Regional Training Manager la World Rugby.

Au participat la curs: Stelian Burcea, Mihai Marin, Dan Jecu, Florin Ibanescu, Dragos Cernat, Ionut Isac, Toni Gheorghe Moise, Alexandru Nita, Cornelius Popa, Claudiu Clapon, Grigore Emanuel, Nicolae Chiciu.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile