Delegari internationale pentru arbitrii romani

Delegari internationale pentru arbitrii romani.

Sfarsitul de an le aduce arbitrilor romani mai multe delegari internationale in competitiile organizate de catre Rugby Europe. Odata cu inceperea noului sezon competitional Rugby Europe Championship, esalonul trei, doi arbitri romani au fost delegati sa oficieze in cateva partide.

Astfel, pe 29 octombrie, la Split, Ionut Bodea va arbitra partida Croatia-Andorra, partida din Divizia Sud 1. In Divizia Sud 2, pe 12 noiembrie, in Antalya, Razvan Vasiliu va judeca partida dintre Turcia si Austria.

Cel mai valoros arbitru roman al momentului, Vlad Iordachescu va arbitra la Coimbra, pe 1 decembrie, partida dintre Portugalia si Brazilia, meci test organizat de Rugby Europe.

„In primul rand delegarile lui Vlad sunt o confirmare a faptului ca a avut un sezon bun si a fost apreciat la EPCR, cu atat mai  mult cu cat este un nou manager de arbitrii, Joel Jutge. In plus, turneul de la Bucuresti din vara, World Rugby Nations Cup,  unde Vlad a arbitrat un meci a confirmat faptul ca acesta se afla intr-un progres continuu. In ce-i priveste pe Bodea si Vasiliu delegarile vin intr-un moment foarte bun si sper sa tina cont de faptul ca astfel de oportunitati nu sunt foarte multe si ar trebui sa profite de sansa care li s-a dat. In viitorul apropiat astept si alti arbitri tineri sa faca pasul spre esalonul international, pentru ca potential exista”, a declarat George Bargaunas, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri.

Vlad Iordachescu va participa in data de 4 octombrie, la conferinta arbitrilor europeni care vor oficia in competitiile europene intercluburi, Heineken Cup si Challenge Cup – sezonul 2016-2017. Conferinta isi propune o prezentare a tuturor schimbarilor survenite in regulament si care se aplica in acest sezon competitional. Iordachescu este singurul arbitrul roman care a arbitrat  la centru in ultimii ani o partida de Challenge Cup, acesta aflandu-se pe lista oficialilor EPCR si pentru acest sezon.

Romania are o reprezentanta in grupele principale ale Challenge Cup: Timisoara Saracens.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile