Din sezonul viitor, Ionut Florea va juca in Federale 1

Ionut Florea fostul jucator al echipei CSM Bucuresti s-a transferat la Sporting Club Tulliste in toamna anului trecut fiind un jucator polivalent cu aptitudini pentru a juca pe oricare dintre posturile liniei de treisferturi.

Romanul s-a acomodat repede in Franta atat la noua sa echipa cat si cu nivelul de joc practicat in Federale 2, reusind sa-si impuna numele pe lista titularilor echipei din Tulle.

“Alb-albastrii” au facut un sezon regulat foarte bun terminand pe prima pozitie a grupei a opta cu 13 victorii in 18 partide, ceea ce le-a dat dreptul sa continue in Play-Off lupta pentru promovare.

In saisprezecimi Tulle a eliminat-o pe Morlaas dupace pe teren propriu s-a impus cu 24-16 iar in retur a cedat cu 28-34, Florea fiind rezerva in prima partida si titular in cea de-a doua.

Optimile au insemnat practic dubla decisiva pentru promovare, iar Tulle a invins in ambele manse pe Castelsarrasin cu 32-26 si 24-11, Ionut Florea jucand titular in ambele manse, in cea de-a doua disputa fiind coautorul unui eseu.

Daca la venirea in Franta, Florea spunea ca isi doreste promovarea, acest obiectiv a fost atins de internationalul roman cu doua prezente in randurile Stejarilor, din sezonul viitor alaturi de Tulle urmand sa evolueze in Federale 1.

Dupa acest succes romanul a declarat ca: ”Sunt extrem de bucuros pentru promovarea obtinuta, deoarece suntem o echipa valoroasa cu un grup unit care si-a propus de la inceputul sezonului acest obiectiv. Ma bucura de asemenea ca m-am transferat la o echipa unde activeaza oameni de mare valoare si sunt increzator ca vom face o figura frumoasa in Federale 1.”

Pentru Ionut Florea si Tulle aventura in Play-Off continua insa, pentru ca in sferturi o vor intalni pe Lormont, din acesta faza miza competitiei devenind titlul de campiona in Federale 2.

In cazul in care Tulle o va elimina pe Lormont in semifinale Florea si colegii lui vor intalni in semifinale castigatoarea partidei Hendaye-Mauleon.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile