Dinamo Bucuresti-Universitatea Cluj, o partida cat un intreg campionat

Stadionul Florea Dumitrache va gazdui sambata, in cadrul primei etape a Play-Out-ului, partida dintre Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj, o disputa pe cat de echilibrata pe atat de importanta pentru ambele grupari.

Daca in sezoanele anterioare miza Play-Out-ului a fos evitarea ultimei pozitii in clasamentul final si implicit salvarea de la retrogradare, in acest an ocupantele locurilor cinci, respectiv sase vor avea sansa sa lupte in continuare pentru un loc in semifinale.

Din acest motiv intalnirea dintre Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj are o miza uriasa pentru ca invingatoarea va face un pas important catre barajul care duce in penultimul act al SuperLigii CEC Bank.

Cele doua combatante se cunosc foarte bine, in cele trei editii anterioare jucand una impotriva celeilalte atat in sezonul regulat cat si in Play-Off. Anul acesta s-au consumat deja doua intalniri, bilantul fiind echilibrat, cate un succes de fiecare parte.

La Cluj, studentii ardeleni au castigat dupa un joc foarte frumos si spectaculos dar in care a contat si ratarea de pe final a lui Nitu pentru ca la Bucuresti alb-rosii sa-si ia revansa, Universitatea evoluand cu Murgoci accidentat platind tribut in acelasi timp greselilor din defensiva.

Desi au ocupat la finalul sezonului regulat ultimele doua pozitii, Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj au lasat o impresie buna. Alb-rosii au crescut etapa de etapa pe fondul integrarii implantului tongan, Holoia si Paula Kata iesind in evidenta, studentii cu evolutii incununate de cel putin un eseu marcat in fiecare disputa in conditiile in care au terminat pe ultima pozitie prima parte a campionatului.

Cu siguranta disputa de sambata va fi cu totul altceva mai ales ca in Play-Out echipele pornesc de la zero, ceea ce confera sanse egale de a ramane in lupta pentru semifinale, iar sub presiunea evitarii pasilor gresiti spectacolul ar putea ramane in umbra nevoii de rezultat.

Partida Dinamo Bucuresti-Universitatea Cluj se va disputa sambata, 9 august, cu incepere de la ora 10:00 pe stadionul Florea Dumitrache.

Statistici ale celor doua echipe in actuala editie a SuperLigii CEC Bank:

Dinamo Bucuresti

Loc 6 (dupa sezonul regulat): 12-2-0-10-149:342-10p (2pb)
Eseuri marcate: 12 (5 cu aportul inaintarii, 7 cu aportul liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 43
Cei mai eficienti marcatori de eseuri: Andrei Cristea, Silviu Tanase si Paula Kata-cate 2 reusite.
Cel mai eficient marcator de puncte: Teodor Nitu – 77 (1e, 6tr, 20lp)
Cartonase galbene: 8

Universitatea Cluj

Loc 7 (dupa sezonul regulat): 12-1-0-11-193:387-7p (3 pb)
Eseuri marcate: 23 (12 cu aportul inaintarii, 11 cu aportul liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 51
Cel mai eficient marctor de eseuri: Cristian Murgoci – 5 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Ionut Dimofte – 69 (3e, 12tr, 1dg, 9lp)
Cartonase galbene: 2

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile