Dinamo se impune la Timișoara și termină pe locul 3 sezonul regulat în SuperLiga

În ultimul meci al sezonului regulat din SuperLiga Națională de Rugby, CS Dinamo s-a impus la Timișoara, cu 28-7 (19-0) și s-a calificat de pe locul 3 în barajul pentru semifinale, unde va întâlni pe teren propriu pe ACS Tomitanii. Bănățenii, ocupanții locului 4, în clasament vor întâlni, tot pe teren propriu, pe Universitatea Cluj.

Dinamo a început în forță meciul de pe Stadionul Gheorghe Rășcanu având posibilitatea de a deschide scorul încă din minutul 3, însă Williams Jondre nu a reușit să transforme lovitura de pedeapsă, deși poziția era una favorabilă. De altfel, oaspeții au controlat foarte bine jocul, reușind să anihileze orice tentativă a Timișoarei de pătrundere în terenul de 22 advers.  Echilibrul meciului s-a rupt în minutul 15, când bucureștenii reușeșc să marcheze două eseuri în mai puțin de două minute, ambele transformate de Williams Jondre, 14-0. Prima încercare a fost reușită de Dylan Schwartz, deschis foarte bine de Johan Van Heerden care a recuperat balonul după o tușă, iar cea de-a doua de Damian Bonaparte, după un sprint și schimb de pase cu Marius Simionescu, într-o cursă în doi pornită din 22-ul propriu.

În minutul 30, Dinamo rămâne în 14 jucători după ce Alexandru Gordaș primește cartonaș galben. Timișoara face pressing să marcheze însă se lovește de apărarea foarte bună a alb-roșilor, care închid toate breșele. Mai mult, în inferioritate numerică, Dinamo punctează din nou: după o tușă se formează molul care câștigă teren, iar Sergiu Puescu culcă balonul în terenul de țintă pentru al treilea eseu, 19-0, scorul pauzei.

La debutul părții secunde, Dinamo rămâne iarăși în 14 jucători, după ce Van Wyk vede cartonașul galben pentru un placaj în aer la Corrado Ștețco, însă Timișoara, la fel ca în prima repriză, nu profită de avantajul jucătorului în plus, neavând forța de a străpunge apărarea adversă. În minutul 50, Baron primește și el un cartonaș galben pentru un placaj la gât, iar Dinamo rămâne în 13 jucători. În minutul 54 Timișoara rămâne și ea în 14 jucători după ce Vlad Neculau vede cartonaș roșu. Imediat, Dinamo mai pune trei puncte pe tabelă prin Jondre și-și consolidează avantajul, 22-0.

În minutul 69 Timișoara are cea mai mare șansă de a pune puncte pe tabelă, însă Corrado Ștețco scapă balonul înainte exact în apropierea terenului de țintă. Jocul se reia, iar câteva secunde mai târziu, Marian Sabău concretizează o acțiune a molului și reușește primele puncte pentru bănățeni, eseu transformat de Dănuț Jipa, 22-7. În replică, Baron mai pune trei puncte pe tabelă printr-o lovitură de pedeapsă pentru a menține ecartul, 25-7. Finalul de meci a fost presărat cu multe eliminări, două din tabăra gazdelor, Dorin Lazăr și Ștețco, respectiv Rati Samkurashvili din cea a oaspeților. În ultimul minut de joc, același Baron a închis tabela la 28-7, după ce a transformat încă o lovitură de pedepsă.

Dinamo termină astfel sezonul regulat pe locul 3, urmând să întâlnească în barajul pentru calificarea în semifinale pe ACS Tomitanii, ocupanta locului 6, iar SCM Timișoara, locul 4 în sezonul regulat, va întâlni pe Universitatea Cluj, locul 5. Cele două meciuri vor avea loc în weekendul viitor.

CSA Steaua și CSM Știința Baia Mare, ocupantele primelor două locuri în clasament, s-au calificat direct în semifinale.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile