Dinamo – Steaua, derbyul etapei a 6-a din SuperLiga

Etapa a 6-a din SuperLiga, ce se va desfășura pe 29 și 30 mai, va avea în centrul atenției eternul derby dintre Dinamo și Steaua, alături de alte două partide în care, conform calculelor hârtiei, Știința Baia Mare este favorită în deplasarea pe terenul celor de la Universitatea Cluj, ca și SCM Timișoara în calitate de oaspete a Tomitanilor Constanța.

Eternul derby va fi cel care va deschide, cronologic, etapa a 6-a, prima a returului sezonului regulat, și comparativ cu edițiile anterioare se anunță mult mai echilibrată, chiar dacă în acest moment Steaua ocupă poziția secundă în clasament cu 20 de puncte, iar Dinamo vine imediat în spatele ei la un ecart de o victorie cu bonus ofensiv. În tur, Steaua s-a impus cu 38-36, însă, Dinamo a dat o replică pe măsură surprinzându-și adversarele în debutul jocului când a și avut avantajul.

În sezoanele de când primul eșalon valoric se dispută în actualul format, SuperLiga, Dinamo și Steaua s-au întâlnit de 19 ori. Supremația roș-albaștrilor este evidentă, aceștia impunându-se de 17 ori, doar două succese revenind dinamoviștilor care nu s-au mai bucurat de o victorie în marele derby din 2014, atunci când câștigau, chiar în Ghencea cu 11-10.

După confruntarea dintre cele două mari rivale ale Capitalei, va începe partida de pe stadionul din Parcul Iuliu Hațieganu dintre Universitatea Cluj și Știința Baia Mare. Cu o partidă extrem de grea etapa trecută, în Ghencea, clujenii o vor avea de această dată în față pe campioana en-titre, Știința Baia Mare. Desigur maramureșenii vor căuta să-și consolideze poziția din clasament, fiind lideri înaintea acestei runde, de partea alb-negrilor rămâne dorința de a face un joc cât mai bun și de ce nu, un rezultat onorabil.

Prologul etapei se va disputa la malul mării între Tomitanii Constanța și SCM Timișoara. Cu 80 de puncte primite, Tomitanii se pot aștepta la o nouă partidă de foc, mai ales că timișorenii vor încerca să facă uitată înfrângerea de pe Florea Dumitrache. Cu doar 9 puncte la activ, bănățenii nu îsi permit pași greșiti, dar nici Tomitanii nu uită că în ediția 2018-2019 au fost foarte aproape de o surpriză uriașă, fiind atunci învinși la limită, 25-26, rezultat care le-a adus bonusul defensiv.

SuperLiga
Etapa a VI-a
29.05.2021
CS Dinamo – CSA Steaua, stadion Florea Dumitrache, ora 12:00, în direct pe TVR 1
Arbitri: Iordăchescu Vlad, Ionescu Alexandru, Rotaru Cristian Teodor   Nr.4  Anorocioaei Răzvan   TMO Vasiliu Răzvan
Comisar de citare: Ciprian Costache

CS U Cluj – CSM Stiința Baia Mare, stadion Iuliu Hațieganu, ora 14.00
Arbitri:Văcaru Mihai, Buzatu Teodor, Andreica Eric   Nr. 4  Băgăceanu Cornelius 
Comisar de citare:Tudor Prună
* meciul este transmis în direct pe canalul de youtube al Universității Cluj

30.05.2021
ACS Tomitanii Constanța – CS SCM Timișoara, stadion Mihail Naca, ora 16.00, în direct pe TVR Timișoara
Arbitri: Bujoreanu Viorel, Ionescu Alexandru, Diaconescu Robert   Nr. 4 Damaschin Ionuț   TMO Gorodea Emanuel
Comisar de citare: Irina Hîrjete

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile