CS Dinamo – SCM Timișoara, capul de afiș al rundei 5 din SuperLiga

SuperLiga de Rugby continuă sâmbătă și duminică, 22 și 23 mai, cu etapa a V-a, deschisă de partida ACS Tomitanii Constanța – CSM Știința Baia Mare, urmată de cea mai echilibrată întâlnire a rundei, CS  Dinamo – SCM Timișoara, după care, CSA Steaua – U Cluj va încheia duminică, această etapă.

Runda a cincea din SuperLiga va fi deschisă de întâlnirea dintre ACS Tomitanii și campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare. Un meci cu un raport dezechilibrat de forțe, Tomitanii fiind în continuare în căutarea primului punct în clasament în acest sezon competițional, în timp ce Baia Mare se află pe locul secund al ierarhiei, cu același număr de puncte ca ocupanta primului loc, despărțite însă de punctaveraj. Din sezonul 2018 – 2019 de când a promovat în SuperLiga, echipa de la malul mării nu a reușit să-i învingă niciodată pe zimbrii maramureșeni.

A doua partidă a rundei și cea mai echilibrată va avea loc pe Stadionul Florea Dumitrache din București. Dinamo, echipa care se anunță revelația acestui sezon competițional primește vizita vice-campioanei României, SCM Timișoara. Alb-roșii, vin după o înfrângere la Baia Mare, unde au marcat campioanei en-titre trei eseuri, jocul lor spectaculos fiind concretizat în punctele reușite în cele patru partide de până acum, 193. De partea cealaltă, Timișoara vine după un egal pe teren propriu cu Steaua, 13-13, bănățenii aflându-se în acest moment pe locul 4 al clasamentului, având însă un meci mai puțin disputat. Întâlnirea de sâmbătă dintre cele două are o semnificație aparte pentru noul antrenor al bucureștenilor, Sosene Anesi, antrenorul de treisferturi al Stejarilor, acesta fiind primul lui meci împotriva fostei echipe, Timișoara, pe care a pregătit-o în ultimii opt ani.

În epilogul rundei, liderul la zi, CSA Steaua primește vizita Universității Cluj. Militarii au avut un început bun de sezon, reușind rezultate favorabile în fața contracandidatelor la titlu, victorie pe teren propriu cu Baia Mare, 18-17 și un rezultat de egalitate pe terenul vicecampioanei, Timișoara, 13-13. Adversarii lor, studenții clujeni vin după o primă victorie obținută în această ediție, 45-27, în etapa trecută cu Tomitanii, reușind o revenire spectaculoasă în repriza a doua.

SuperLiga, etapa V
22 mai
ACS Tomitanii Constanța – CSM Stiința Baia Mare, stadion Mihail Naca, ora 11:00
Arbitri: Diaconescu Robert, Bujoreanu Viorel, Plotschi Eduard   Nr. 4 Damaschin Ionuț  
Comisar de citare: George Bărgăunaș

CS Dinamo – SCM Timișoara, stadion Florea Dumitrache, ora 12:00, TVR1
Arbitri: Serban Cristian, Ionescu Alexandru, Ioniță Virgil Nr. 4 Dumitrescu Ionel
TMO Vasiliu Răzvan
Comisar de citare: Mihai Irimia

23 mai
CSA Steaua – CS U Cluj, stadion Ghencea, ora 11:30, TVR Cluj
Arbitri: Petrescu Radu, Ioniță Victor, Dimitriu Romică   Nr. 4 Bălan Marius   TMO Gorodea Emanuel
Comisar de citare: Constantin Bonea

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile