Dinamo, victorie cu Timișoara în Liga de Rugby. Bănățenii pleacă cu bonusul defensiv din Capitală

Etapa a VI-a a Ligii Naționale de Rugby a fost deschisă de derby-ul Grupei 1, dintre CS Dinamo și SCM USV Timișoara. Bucureștenii s-au impus cu 20-17 în meciul disputat pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, evoluând 45 de minute în 14 oameni. Bănățenii, cu un singur taloner în echipă și probleme la linia 1, au plecat din Capitală cu bonus defensiv.

Partida a început cu Timișoara în atac, care și-a trecut în cont prima mare șansă de eseu în minutul 4, însă Dinamo s-a apărat foarte bine și a ținut tabela închisă. Abia în minutul 11, după un pressing susținut în jumătatea oaspeților, dinamoviștii reușesc primele puncte ale întâlnirii, prin Helarius Kisting care transformă o penalitate, 3-0. În minutul 22, Sebastian Sârbu, flankerul care în această partidă a fost folosit ca taloner a văzut cartonașul galben pentru greșeli repetate în grămadă, astfel că oaspeții sunt nevoiți să joace 10 minute în 14 oameni.
Dinamo speculează repede momentul, mută practic jocul în 22-ul timișorenilor, însă, rând pe rând, Tudor Boldor, Kamil Sobota și Joe Perez sunt opriți în drumul lor spre terenul de țintă de o apărare foarte bună a adversarilor. În minutul 29, Dinamo își dublează avantajul, tot prin Kisting, care pune noi puncte, tot dintr-o penalitate, transformată de la distanță mare 6-0.
Finalul primei reprize o aduce pe Timișoara în prim-plan, bănățenii câștigând metru cu metru de teren, forțând eseul. În minutul 35, Mahe Paula vede cartonașul roșu pentru o lovitură dată cu umărul la nivelul capului la Marius Simionescu, Dinamo urmând să joace tot meciul în 14 jucători.

Partea secundă începe cu un tur de forță al Timișoarei care marchează primele puncte, prin Simionescu, acesta culcând balonul în terenul de țintă foarte bine deschis de Stephen Shennan. Scorul rămâne 6-5, Rupanu ratează transformarea. Replica bucureștenilor nu se lasă așteptată și după minute bune de presiune în 22-ul bănățean, arbitrul Robert Diaconescu dictează un eseu de penalizare după mai multe greșeli repetate ale oaspeților, scorul devenind 13-5. Un minut mai târziu, bănățenii revin în forță și marchează un nou eseu prin Joji Sikote, după mai multe puncte de fixare în 22-ul advers. 13-10 pentru că nici Conache nu reușește să transforme încercarea.
În minutul 67, Simionescu,la a doua încercare în această partidă, își aduce pentru prima dată echipa în avantaj. După o frumoasă acțiune pe grămadă și treisferturi, balonul ajunge la Bucur care îi pasează lui Tevita Manumua, acesta văzându-l foarte bine pe aripa, pe Simionescu. Conache transformă pentru 17-15.
Dinamo pune presiune pe final de meci, Williams Jondre pătrunde pe lângă grămadă, forțând eseul, însă nu poate surprinde apărarea timișorenilor. Alb-roșii continuă presiunea, iar tânârul jucător Mihai Graure (desemnat și Jucătorul Meciului) deschis de Gabriel Pop, marchează eseul câștigător, 18-17 pentru Dinamo. Kisting transformă pentru 20-17, scor final.

Mâine Liga Națională de Rugby programează noi meciuri, CSU ELBI Cluj – CSA Steaua în Grupa 1, Galați – Năvodari, Grivița UNEFS – Știința Petroșani în Grupa 2 și Gur Humorului – Bârlad în Grupa 3.

FOTO: Mihai Neacșu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile