Dorin Manole, CSM Știința Baia Mare: „Ne dorim să realizăm eventul”

CSM Știința Baia Mare joacă sâmbătă, 28 noiembrie, a doua finală în acest sezon competițional. După ce s-au impus în SuperLiga CEC Bank apărându-și titlul de campioni naționali, zimbrii întâlnesc Steaua în ultimul act al Cupei României. Unul dintre jucătorii cu experiență ai maramureșenilor, dublu campion național cu echipa, Dorin Manole a vorbit despre această întâlnire și obiectivul echipei lui.

Cum este echipa?
Bine, ne antrenăm, pregătim de ceva vreme meciul acesta, finala Cupei României. Nu am apucat să jucăm nici meciul cu Timișoara, nici cel cu U Cluj, astfel că de aproape două luni ne pregătim doar de finală. Băieții sunt concentrați, au dat totul pe teren în această perioadă, toți ne dorim să câștigăm această finală. Nu știu de câte ori ai șansa ca sportiv să joci două finale într-un sezon, să ai șansa de a le câștiga pe ambele, așa că avem o motivație extraordinară. Pentru noi, pentru echipă, pentru mine, ar fi ceva tare frumos.

Poate reuși Baia Mare eventul?
Eu zic că da. Nu am mai avut de ceva vreme eventul. Sunt de două sezoane aici, la Baia Mare, am jucat de două ori finala SuperLigii CEC Bank, am câștigat-o de fiecare dată. Ne dorim mult să câștigăm și Cupa României, ar fi o mare realizare sportivă, pentru noi, pentru club, pentru suporteri, pentru familii, să aduci două trofee într-un an. Până la urmă pentru asta mergi la antrenament, pentru asta muncești.

Cum a fost sezonul acesta competitional?
Începuse bine anul, ne antrenam,  am avut meciuri de pregătire, a urmat apoi carantina. Nu pot spune că a fost o perioadă atât de rea, noi ne-am pregătit individual aproape patru luni fiecare la casa lui. Chiar dacă am stați izolați, am postat mereu pe grupul nostru fiecare cum se pregătește. Mă bucur că am colegi super profesioniști, toți ne-am pregătit foarte bine și deși suntem învățați să fim împreună, să ne antrenăm toți, am reușit să trecem peste momentele acelea. Cred că asta s-a și văzut în jocul pe care l-am făcut în semifinala și finala SuperLigii CEC Bank, un joc bun și consistent.

Cum ai resimțit tu perioada aceasta?
Este greu să nu ai meciuri, dar facem ce putem. Ne-am antrenat fiecare cât de bine am putut, antrenorii ne-au trimis materiale, iar noi am încercat să ne ținem de ele, pentru ca în momentul în care puteam să ne antrenăm colectiv să fim cât mai bine pregătiți.

Faptul că nu ați avut meciuri până acum este un plus sau un minus pentru voi?
Din punctul meu de vedere nu contează acest lucru. O finală se joacă atunci, pe teren, cele 80 de minute sunt decisive, mai ales în sportul nostru de contact. Eu cred că avem avantajul că suntem mai odihniți, mai proaspeți, ca să spun așa. Repet, îi simt pe băieți că sunt 100% pentru meciul acesta, toți ne dorim acest trofeu, avem încredere în noi, în colegi, în planul de joc, în antrenori. Cred că vom câștiga și această finală, așteptăm cu nerăbdare meciul.

Este presiune?
Suntem obișnuiți să jucăm cu presiune, presiune a fost întotdeauna. Baia Mare este  o echipă care a jucat toate finalele, presiune este mai mereu, la fiecare meci, toată lumea își dorește să câștigi mereu, ne-am învățat cu ea. Ne dorim să arătăm și sâmbătă că suntem echipa cea mai bună din țară.

Crezi că e un avantaj pentru Steaua că finala se joacă la București?
Nu, deloc. Vineri ne vom antrena și noi la București, suntem echipa mai odihnită, nu avem de ce să ne plângem, am acumulat tot ce am putut în aceste două luni de când nu am mai avut meciuri. Avem energie și gândire pozitivă, suntem jucători profesioniști, ne vedem de planul de joc, avem dorință de a câștiga.

Ce va face diferenta?
Cine greșește mai mult, va pierde. E o finală, nivelul e apropiat între noi, jucăm pentru șansa noastră.  

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile