Două derbyuri în etapa a doua a Cupei României

Cupa României, prima competiție din anul 2021 din rugbyul românesc intern, continuă sâmbătă, 10 aprilie, cu etapa a doua, care programează meciuri în ambele grupe. Astfel, în Grupa A, CSM Știința Baia Mare va întâlni pe teren propriu pe SCM Timișoara de la ora 11:00, în timp ce la București are loc tradiționalul derby, CSA Steaua – CS Dinamo, de la ora 11:30.

Partida de la Baia Mare, de pe Arena Zimbrilor, este practic reeditarea finalei din ediția trecută a SuperLigii CEC Bank. Campioana en-titre și deținătoarea trofeului, CSM Știința Baia Mare a stat în etapa inaugurală a Cupei României, în timp ce bănățenii și-au trecut în cont o victorie fără emoții, în fața Universității Cluj, cu 52-15. De altfel, aceasta este prima întâlnire dintre cele două după finala SuperLigii CEC Bank, pentru că în ediția trecută a Cupei României desfășurată între septembrie și noiembrie 2020, meciurile (tur-retur) au fost câștigate de zimbri cu 5-0, la masa verde, în urma situației medicale existente la timișoreni.

Eternul duel al Capitalei care are loc mâine, între CSA Steaua și CS Dinamo, este practic prima și singura întâlnire din Grupa B a competiției, în această fază a turului pentru că CS Tomitanii nu participă. O partidă interesantă cu atât mai mult cu cât sunt numeroase schimbări în loturile ambelor echipe. În plus, militarii s-au impus anul trecut în Cupa României, atât pe stadionul din Ștefan cel Mare, 50-10, cât și pe teren propriu, 38-14, asigurându-și practic accesul în finala competiției. Mai mult, elevii lui Dănuț Dumbravă au reușit să-și adjudece și medaliile de bronz ale SuperLigii CEC Bank, tot în fața rivalilor de la Dinamo, 33-13.

Meciurile se vor disputa fără spectatori, respectând toate normele sanitare în vigoare și protocolul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, legat de organizarea competițiilor.

Partida dintre CSA Steaua și CS Dinamo este transmisă în direct de Steaua TV și poate fi vizionată pe canalul de youtube al grupării militare.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile