Dragoș Ser, CSA Steaua: “Este important să gestionăm bine toate cele 80 de minute de joc și să câștigăm Cupa României”

SCM USV Timișoara și CSA Steaua se vor întâlni în Finala Cupei României, ce va avea loc duminică, 11 decembrie, ora 12:45, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Dragoș Ser (23 ani), unul dintre jucătorii de bază din pachetul de înaintare al roș-albaștrilor a vorbit despre marea finală și obiectivul pe care Steaua și l-a setat.

Două finale pentru Steaua în acest sezon, prima, cea a campionatului, pierdută însă. Cum sunteți?
Nu a fost rezultatul pe care ni-l doream, însă mai avem un trofeu pentru care luptăm, Cupa României și ne dorim să terminăm anul acesta cu o victorie. Finala din campionat cu Baia Mare a fost un meci greu, câștigat de echipa care a greșit cel mai puțin. Ne doream foarte mult să aducem titlul de campioană la Steaua, după 16 ani, însă din păcate, nu am reușit acest lucru.

Această finală jucată a avut o semnificație aparte pentru tine. Cum ai gestionat acest lucru pe teren?
A fost prima finală mare a campionatului pe care am jucat-o pentru că până acum am disputat numai finala mică și finala Cupei. A fost o presiune mai mare decât de obicei, însă cred că asta ne-a ajutat să performăm mai bine. Am avut emoții, mai multe decât de obicei, însă am reușit să le gestionez.

Cum te simți, având în vedere că au fost 2 luni cu coborâșuri și suișuri, ai fost accidentat, apoi ai revenit…
Mă simt bine, sunt ok. Într-adevăr am venit pregătit fizic și psihic la echipa națională de seniori pentru meciurile din noiembrie, să mă lupt pentru un loc în echipă în toate cele trei partide, din păcate am suferit o accidentare musculură, nimic grav, însă doar pentru ultimul meci, cel cu Samoa, am fost apt de joc. A fost un meci foarte bun pentru noi pentru că adversarul a fost puternic și doar prin aceste partide putem crește ca joc, iar individual m-a ajutat să văd nivelul la care sunt în acest moment pentru a mă putea pregăti mult mai bine pentru că îmi doresc să prind lotul pentru Cupa Mondială de anul viitor din Franța.

Ce are Steaua în plus față de Timișoara?
Ambele echipe sunt apropiate ca valoare. Nu pot să zic că avem ceva special în plus pentru acest meci, la fiecare partidă pe care am jucat-o am fost motivați, ne-am dorit să câștigăm, însă cel mai important pentru noi este să gestionăm mult mai bine momentele cheie ale meciului. Într-o finală este vorba de toată echipa, de un joc colectiv, nu despre un compartiment, înaintare sau treisferturi, este vorba de toți cei 23 de jucători, nu de unul individual. Cred și sper să fie un meci frumos, deschis.

Cum a decurs pregătirea în aceste zile?
Am trecut peste eșecul din finala campionatului, am văzut ce ne-a ieșit bine și ce a fost mai puțin bine și speram să reglăm totul cât mai bine pentru finala Cupei pentru a putea câștiga acest meci.

Care este obiectivul pe care Steaua și l-a setat pentru finala Cupei?
Este important să gestionăm bine toate cele 80 de minute de joc, să câștigăm și să aducem trofeul în Ghencea.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile