Drumul Olimpic al Sucevei

Rugbyul in 7 si golful vor deveni sporturi olimpice incepand cu Jocurile Olimpice din anul 2016, ce vor avea loc la Rio de Janeiro in Brazilia. Federatia Romana de Rugby, cu sprijinul Ministerului Sportului si Tineretului, a lansat sub egida programului Pierre de Coubertin o noua actiune de selectie pentru copii ce vor reprezenta noile generatii in rugbyul in 7 la Jocurile Olimpice.

Proiectul Drum Olimpic se desfasoara si-n judetul Suceava, unde trei antrenori, Andrei Varvaroi, de la CSS Gura Humorului, Vasile Conache, de la CSM Suceava, si Marcel Cretuleac, de la LPS Suceava, au fost prin scolile din judet pentru a descoperi copii nascuti in anii 2000 si 2001 care au calitati pentru rugbyul in 7, fie ca practica sau nu rugbyul in 15.

Astfel, duminica, de la ora 09.00, pe stadionul Unirea din municipiul Suceava va avea loc selectia, ce consta in mai multe probe in care sunt testate viteza, indemanarea, dar si forta copiilor.

„Am fost prin mai multe scoli din judet pentru a gasi copii cu talie, baieti peste 1,75 metri si fete peste 1,70 metri, asa cum isi doreste federatia in acest proiect. Speram sa avem peste 100 de participanti. Cei ce vor trece probele vor putea sa se pregateasca special la Centrele Olimpice si de Excelenta din tara, avand astfel sansa sa participe in viitor la Jocurile Olimpice. Pe cei care nu trec testele si vor sa practice rugbyul ii vom primi cu cea mai mare placere in cluburile din judet, acesta fiind un castig atat pentru noi, cat si pentru federatie”, a declarat unul din cei trei antrenori ce s-au ocupat de selectia in judetul Suceava, Andrei Varvaroi.

Sursa: www.monitorulsv.ro

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile