Dublu impact: frații Neagu și Balan la România seniori și România U20

În aceste zile, naționala de seniori a României se pregătește pentru meciurile pe care le va disputa în luna noiembrie, sâmbătă urmând să întâlnească Țările de Jos. În același timp, România U20 participă  la Campionatul European de U20 ce are loc la Coimbra, în Portugalia, Stejăreii jucând astăzi, de la ora 16:30 (live Rugby Europe TV) cu Cehia. Un lucru inedit este că două perechi de frați, Balan și Neagu, sunt prezenți la ambele loturi, toți fiind formați la Clubul Sportiv Școlar Bârlad.

Stejarii Vasile Balan și Robert Neagu, ambii vicecampioni naționali cu CSA Steaua, fac parte din lotul Stejarilor pentru aceste partide. Vasile Balan (29 ani) evoluează pe postul de pilier și a adunat trei selecții pentru Stejari, debutând în 2019, la Bruxelles, într-un meci cu Belgia. A evoluat de-a lungul carierei la RC Bârlad, Politehnica Iași, CSM București și acum, la CSA Steaua. Cu 7 selecții pentru România, meciul de debut a fost în 2014, cu Statele Unite ale Americii, Robert Neagu (30 ani) poate evolua atât ca aripă, cât și fundaș. A jucat pentru RC Bârlad, Politehnica Iași, Farul Constanța, ca din 2015, să se alăture echipei Steaua.

„Este o mândrie pentru părinții noștri să jucăm amândoi rugby și cu atât mai mult, să reprezentăm țara, atât la U20, cât și la seniori și zic eu, că am reușit să ne îndeplinim obiectivele în acest sport. Eu încerc să vorbesc cât mai mult cu fratele meu, de multe ori mă sună și îmi cere sfatul în privința echipei, a antrenamentelor pe care le are de făcut. Încerc să-l sfătuiesc cât mai bine pentru a-și îndeplini obiectivele. „, a declarat Vasile Balan.

„Este o mândrie pentru mine, pentru familia mea, amândoi astăzi suntem la echipa națională, suntem o mândrie și pentru oraș pentru că toți  am plecat din Bârlad. De mic Ovidiu mi-a spus că sunt un model pentru el și încerc să rămân așa, ca să mă urmeze pe viitor.”, a declarat Robert Neagu.

 

 

Cei doi seniori își susțin frații la competiția din Portugalia, unde speră să se facă remarcați prin evoluțiile lor pentru a face apoi pasul la seniori.  „Vlad are niște calități excepționale, sper să și le arate în acest turneu european și pe viitor, îl aștept alături de noi pentru a juca meciuri mult mai tari.Vă urez succes la Campionatul European, știu că timpul de pregătire a fost scurt, dar am încredere în voi și știu că rugbyul se joacă cu sufletul, iar voi veți reuși să aduceți un rezultat cât mai bun. Spor la treabă băieți și mult succes. „, a declarat Vasile Balan. Acesta a fost completat de Robert Neagu: „Ovidiu a făcut deja  pasul spre echipa națională în cantonamentul din Turcia, de la sfârșitul anului trecut și îl aștept la echipa națională, poate prindem amândoi Cupa Mondială 2023. Până atunci însă, succes la Campionatul European, suntem mândri de voi și sperăm să faceți o figură frumoasă.”, a declarat Robert Neagu.

Stejăreii Vlad Balan și Ovidiu Neagu au fost selecționați pentru a face parte din echipa România U20 care va participa la Campionatul European, aceștia evoluând în primul meci, cu Rusia. Ovidiu joacă pe postul de mijlocaș la deschidere și fundaș, în prezent fiind component al RC Bârlad din Divizia Națională de Seniori. De altfel, până îninatea etapei din weekendul trecut, era cel mai prolific marcator de puncte din această competiție. Vlad Balan joacă centru, transferându-se în acest sezon de la RC Bârlad la campioana DNS, CS Știința Petroșani.

„Suntem mândri că am ajuns să reprezentăm țara, să jucăm pentru România, că munca noastră are rezultate. Îi urez succes fratelui meu în aceste meciuri pe care le va avea cu naționala”, a declarat Vlad Balan.

„Sunt foarte fericit că am ajuns aici și că am rămas în primii 26 de jucători, îmi doresc să avem o evoluție cât mai bună. Îi doresc succes lui Robert și îmi doresc ca într-o zi, să joc cu el în echipă” a declarat Ovidiu Neagu.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile