Dueluri puternice in etapa a doua din Rugby Europe Championship

Sambata si duminica, 8 si 9 februarie, Rugby Europe Championnship programeaza partidele din etapa a doua, alaturi de intalnirea care ne intereseaza in mod direct, Portugalia-Romania, celelalte doua dispute fiind Belgia-Rusia si Spania-Georgia, ultima fiind si capul de afis al rundei.

Partida Belgia-Rusia este intalnirea echipelor care au pierdut in prima etapa, diavolii negri alegandu-se insa cu punctul bonus defensiv la Lisabona, in timp ce ursii au incasat nu mai putin de cinci eseuri pe propriul teren, de la spaniolii care nu le-au lasat nicio sansa de a acumula puncte in clasament. Pentru Belgia este o partida importanta, infrangerea cu Portugalia impingand-o in lupta pentru evitarea retrogradarii.

In niciuna din cele sapte partide directe disputate pana in prezent intre Belgia si Rusia nu s-a consemnat vreun succes al belgienilor, de fircare data victoria revenind ursilor. Ultimele doua dispute au fost in Rusia si s-au consemnat diferente de scor considerabile(48-7 si 64-7), in timp ce la Bruxelles rusii s-au impus in 2017 cu rezultatul de 25-18.

Conform clasamentului la zi, derbyul rundei va fi partida Spania-Georgia, ambele echipe trecandu-si in cont victorii cu punct bonus ofensiv in prima etapa. Inaintea startului competitiei ibericii erau extrem de optimisti, bazandu-se pe avantajul terenului propriu in partida cu Georgia, pentru o eventuala cucerire a trofeului Rugby Europe Chhampionship.

Istoricul intalnirilor directe arata insa, ca in 20 de partide, Spania s-a impus de trei ori(2000, 2007 si 2012), e la fel de adevarat insa, ca ultimele trei dispute s-au incheiat cu diferente onorabile in ceea ce-i priveste pe elevii lui Santiago Santos (10-20, 10-23 si 10-24). In 2018 si 2019 partidele au avut loc la Tbilisi, dupa trei ani, asadar Los Leones au sansa de a primi vizita celor de la Lelos in fata propriilor suporteri.

Desigur meciul care ne intereseaza in mod direct este cel de la Lisabona, acolo unde Stejarii isi propun sa obtina primul succes din acest sezon. Os Lobos au revenit dupa trei ani in elita Rugby Europe Championship si au debutat cu o victorie, echipa noastra urmand sa alinieze o formula putin schimbata fata de meciul din Georgia prin convocarea jucatorilor Ionel Badiu, Mihai Macovei sau Costel Burtila, cel din urma fiind in fata debutului pentru Stejari.

Programul partidelor:
08.02.2020, ora 16:00, Bruxelles: Belgia-Rusia
08.02.2020, ora 17:00, Lisabona: Portugalia-Romania
09.02.2020, ora 13:45, Madrid: Spania-Georgia

FOTO: Georgian Rugby Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile