Duminică debutează ediția 2021 a Campionatului Național rugby 7 feminin, cu o nouă echipă la start – Aurora Băicoi

Rugby-ul feminin revine pe teren în acest an competițional, cu o nouă ediție a Campionatului Național de rugby 7 care se va desfășura la fel ca până acum, pe două categorii de vârstă senioare și junioare. În acest sezon însă, rugbyul feminin românesc se îmbogățește cu încă o echipă, de junioare, CS Aurora Băicoi.

Astfel, duminică, 16 mai, pe Stadionul Grivița din București, cu începere de la ora 10:00, va avea loc prima etapă a competiției. La senioare vor participa în acest an patru echipe, Politehnica Iași, CS Agronomia, CSU Cluj și CSM Pașcani în timp ce la junioare se vor lupta pentru titlu tot patru echipe, Politehnica Iași, RC Arieșul, CSS Unirea Iași și Aurora Băicoi.

De remarcat este prezența pentru prima dată în competiție a echipei din Băicoi. “Pentru noi este foarte important să ne adresăm întregii comunități, și să transmitem mesajul că rugby-ul chiar este pentru toți, indiferent de gen sau profil socio-economic. Acesta este contextul în care ne-am hotărât să formăm și o echipă de fete. Decizia am luat-o foarte ușor pentru că la Aurora, la toate grupele de copii noi am avut întotdeauna și fete. La copii, rugby-ul se poate juca foarte ușor mixt, iar asta ne-a dat deseori un avantaj competitiv în fața adversarilor. Cu ocazia asta am putut să combatem și veșnica prejudecată cum că rugby-ul este numai pentru băieți. Nici vorbă de așa ceva, fetele sunt cel puțin la fel de curajoase ca băieții și rugby-ul li se potrivește perfect. An de an integrând fete în grupele noastre, ne-am trezit că avem suficient de multe la club, încât am putut acum să formăm o echipă dedicată rugby-ului feminin. Suntem conștienți că nu va fi un început ușor, o să înfruntăm adversare cu mai multă experiență ca Aurora. Cu toate acestea suntem încrezători că fetele noastre vor crește frumos și vor ajunge în scurt timp să îi inspire și pe alții să vină la rugby, fie ei fete sau băieți.”, a declarat Lucian Mircescu, membru fondator CS Aurora Băicoi.

Performera sezonului trecut a fost Politehnica Iasi care a reușit eventul, câștigarea titlului national și a Cupei României. Competiția junioarelor nu s-a disputat în sezonul 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Vă reamintim că accesul spectatorilor la meciuri nu este permis din cauza situației sanitare.

Etapa 1-Bucuresti, Stadion Grivita, 16.05.2021
Senioare: 1.CS Poli Iasi, 2.CS Agronomia, 3.CSU Cluj, 4.CSM Pașcani
Junioare: 1.CS Poli Iasi, 2. RC Ariesul, 3. CSS Unirea Iasi, 4.Aurora Baicoi

Program:
10:00, CS Poli Iasi – CSM Pascani (senioare)
10:20, CS Agronomia – CSU Cluj (senioare)
10:40, CS Poli Iasi – Aurora Baicoi (junioare)
11:00, RC Ariesul – Unirea Iasi (junioare)
11:20, CSM Pascani – CSU Cluj (senioare)
11:40, CS Poli Iasi – CS Agronomia (senioare)
13:00, Aurora Baicoi – Unirea Iasi (junioare)
13:20, CS Poli Iasi – RC Ariesul (junioare)
13:40, CS Agronomia – CSM Pascani (senioare)
14:00, CSU Cluj- CS Poli Iasi (senioare)
14:20, RC Ariesul-Aurora Baicoi (junioare)
14:40, Unirea Iasi-CS Poli Iasi (junioare)

FOTO: Dragoș PĂȘCĂNEANU

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile