Echipa FRR s-a întâlnit cu reprezentanții cluburilor de mini-rugby, juniori și seniori din zona Clujului

Oficialii Federației Române de Rugby s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții cluburilor de mini-rugby, juniori și seniori din zona Clujului. Având în vedere că muncipiul Cluj – Napoca se află în scenariu roșu, întâlnirea a avut loc la Iclod, gazdă fiind primarul localității, Emil Pîrțoc, un apropiat al rugbyului românesc, fost arbitru și șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În cadrul întâlnirii s-a făcut o evaluare a situației actuale, cu accent pe efectele pandemiei la nivelul rugbyului, s-a discutat despre activitatea cu precădere la nivel de copii și juniori, segment care a fost extrem de afectat de oprirea pregătirii sportive în ultimul an, dar și despre implementarea unui plan regional de dezvoltare.

„Am vorbit despre obiectivele pe care ni le-am propus pentru următorii patru ani, a fost o întâlnire în care am dorit să îmi prezint echipa și ceea ce  vrem să realizăm. Aici, în zona Transilvania a existat tot timpul o piramidă a sportului, a rugbyului, foarte bine dezvoltată, începând de la sportul școlar, apoi universitar și de performanță, mă gândesc la Universitatea Cluj, prezentă în cea mai importantă competiție internă, SuperLiga CEC Bank. Mai mult de atât, să nu uităm că la această echipă ajung foarte mulți juniori din centrele de excelență, care își continuă formarea aici, debutează în competițiile de seniori, joacă meci de meci pentru a face pasul apoi spre echipa națională. Această formulă de succes care există aici de atâția ani, fuziunea dintre rugby și universitate, sportul universitar, este extrem de benefică și este ceea ce ne dorim pentru toate echipele din țară. Indiferent că este vorba de o formație din SuperLiga CEC Bank sau Divizia Națională de Seniori, o asociere cu universități de prestigiu nu poate decât să aducă multe beneficii pentru jucător, atât în prezent, cât mai ales la finalul carierei, când va putea avea mai multe opțiuni în ce privește viața profesională.”, a declarat Alin Petrache.

„Unul dintre proiectele despre care am discutat, și în care eu cred foarte mult, este înființarea unui centru de excelență, care practic ar reprezenta baza piramidei. Toți cei prezenți am fost de acord că ar fi o investiție extraordinară, care, pe lângă faptul că ar crește și ar forma viitorii Stejari, ar reduce atât abandonul sportiv, cât și pe cel școlar din rândul tinerilor. Trebuie să recunoaștem că mulți copii buni abandonează sportul, unii chiar și școala, iar printr-un asemenea centru, care le-ar oferi toate condițiile, am reuși să îi ținem aproape de noi, să aibă alte oportunități de dezvoltare în viață. Eu sunt foarte încrezător în această echipă din care fac parte, pentru că fiecare aduce ceva din tinerețea, entuziasmul și experiența pe care o are, în plus, toți avem datoria morală de a da ceva înapoi rugbyului.”, a spus Bogdan Marinescu, vicepreședinte FRR.

Candidat la funcția de vicepreședinte al Federației Române de Rugby, Anton Pisaroglu s-a aflat alături de echipa FRR: „A fost o primă interacțiune în teritoriu în această formulă. M-am bucurat să mă reîntâlnesc cu oamenii de rugby pe care îi știu de atâta vreme, să discutăm, să aflu de planurile lor, dar mai ales de problemele cu care se confruntă.  I-am asigurat de sprijinul meu, de implicarea totală pentru că acum, mai mult ca niciodată având în vedere contextul pandemic care a schimbat total dinamica socială, este momentul unității. Toți suntem conștienți că vom avea multe provocări, nu va fi ușor, însă doar uniți și sprijinindu-ne unii pe alții putem depăși toate momentele dificile. Pentru mine, foarte important este atragerea de noi sponsori, trebuie să fim mult mai creativi pentru că vremurile acestea pe care le trăim, în care totul diferă de la o zi la alta, schimbă de asemenea și apetitul sponsorilor.”

„S-a prezentat noua formulă a vicepreședinților, fiecare vine cu forțe proaspete, se încearcă dezvoltarea rugbyului și încercăm să creăm o structură între juniori si seniori, să reușim să facem rugbyul universitar pentru a nu se mai pierde atât de mulți jucători după terminarea junioratului. Ne lipsește acel ceva care să facă legătura între juniori și seniori, pentru că vin din Centrele de Excelență, în primele luni trebuie să se adapteze, să ia foarte multe decizii, să meargă la cursuri, la antrenamente, mulți se sperie că la nivelul de seniori vor apărea și accidentările, nu sunt pregătiți pentru a face acest pas. A fost și este o perioadă grea  pentru noi, am pierdut câțiva jucători care au renunțat din cauza pandemiei, alții pentru că au considerat că nu fac față cerințelor la seniori și unii care au renunțat din cauze financiare, au găsit joburi unde câștigau mai mult decât le putem da noi și au plecat. „, a declarat Neculai Nichitean, președintele secției de rugby Universitatea Cluj.

La Iclod, a fost inaugurat în urmă cu patru ani un complex sportiv, printre cele mai moderne din mediul rural, „Iclod Arena”. Baza sportivă din comuna clujeană este compusă dintr-o arenă modernă, tribune cu 624 locuri pe scaune, vestiare cu dotări de ultimă generație și o lojă care poate găzdui peste 50 de persoane pentru activități multiple. Proiectul bazei sportive mai include o pistă de alergare din tartan de 100 m, o groapă cu nisip pentru sărituri, toate pentru orele de educație fizică ale elevilor. În vecinătatea imediată a arenei s-a amenajat un teren de fotbal de dimensiuni mici, ce poate fi folosit și pentru partide de fotbal tenis, un teren de minibaschet și un parc cu aparate pentru fitness în aer liber.

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile