Echipa Romaniei pentru meciul cu Belgia! Vlaicu face selectia 100, iar Jack Cobden va debuta pentru Stejari

Nationala de rugby a Romaniei va intalni sambata, 11 martie, in cel de-al patrulea meci din Rugby Europe Championship, Belgia. Meciul va avea loc la Bruxelles, pe King Baudouin Stadium, de la ora 16:00.

Meciul de la Bruxelles va avea o insemnatate aparte pentru rugbyul romanesc, Florin Vlaicu urmand sa faca selectia cu numarul 100. Debutant pentru Romania, intr-un meci cu Ucraina din 2006, Vlaicu este si cel mai prolific marcator de puncte din Ovalul autohton, cu 803 puncte.  De asemenea, in aceasta partida se va consemna inca un debut pentru Romania, Jack Cobden (1,88 cm – 100 kg), aripa de origine engleza ce evolueaza in SuperLiga CEC Bank la CSM Bucuresti. In ce priveste provenienta  jucatorilor din Primul XV,  5 joaca la echipele din Franta, 4  la Timisoara Saracens,  2 la CSA Steaua, 2 la Stiinta Baia Mare si 2  la CSM Bucuresti.

Primul XV: 1. Ionut Badiu (Carcassonne), 2. Eugen Capatana (Timisoara Saracens) 3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Tarbes), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Mihai Macovei (cpt)(Colomiers), 8. Andrei Gorcioaia (Massy), 9. Valientin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 10. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 11. Jack Cobden (CSM Bucuresti) 12. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), 15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens)
Rezerve: 16. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20. Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Jody Rose (Timisoara Saracens), 23. Stephen Shennan (Timisoara Saracens)

Meciul de maine de la Bruxelles reprezinta a cincea intalnire intre Stejari si Diavolii Negri, primele patru dispute revenind romanilor. Ultima data cele doua echipe s-au intalnit in 2014, la Constanta, intr-un meci din Cupa Europeana a Natiunilor ce a contat si pentru  calificarile la Cupa Mondiala, cand Romania s-a impus cu 29-10.

„Belgia este o echipa curajoasa, care nu are nimic de pierdut, de aceea va da totul, va incerca sa ne surprinda, sa ne provoace. Astfel de echipe care nu au nimic de pierdut sunt cele mai periculoase pentru ca joaca de oriunde si doresc sa demonstreze ca pot mult mai mult. Cu siguranta ne vor pune probleme, dar noi mergem doar cu gandul la victorie, nu exista alta optiune pentru noi. Trebuie sa continuam pozitiv aceasta campanie de calificare si asta nu poate fi decat prin rezultate”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.

„Ma bucur ca am reusit sa ajung sa reprezint Romania de atatea ori, am asteptat momentul acesta de cand am doborat vechiul record si sper sa continui. Au fost 11 ani frumosi, cu multe momente bune, cu experiente de neuitat si sper ca pe viitor sa fie la fel. Echipa Romaniei este speciala, este locul in care am crescut ca jucator, locul in care am legat multe prietenii, incepand de la juniori. Echipa nationala m-a facut ceea ce sunt, este o mandrie pentru mine sa reprezint Romania, sa fiu aici. De fiecare data am venit cu placere, cu bucuria de a incerca sa ajut. Vreau sa le multumesc tuturor colegilor care au fost si care sunt la echipa nationala  pentru ca rugbyul este un sport de echipa si fara ajutorul echipei nu as fi ajuns la aceste recorduri.Nu imi imaginam vreodata ca voi ajunge aici. Doresc sa merg mai departe cu Romania, sa ajut echipa cat pot de mult”, a declarat Florin Vlaicu, cel mai selectionat rugbyst roman din toate timpurile.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile