Echipele din SuperLiga CEC Bank au început pregătirile pentru sezonul 2021

În așteptarea unui nou sezon competițional al SuperLigii CEC Bank, principala competiție din rugbyul românesc, cele șase echipe care au participat la ediția trecută și-au reluat pregătirea. Managerii echipelor au punctat situația la zi și au oferit o perspectivă asupra lotului. 

CSM Știința Baia Mare
Silviu Duma, manager 

SITUAȚIA ECHIPEI
Ne-am reunit în data de 18 ianuarie, toți jucătorii au fost testați COVID, facem antrenamente, avem aici toate condițiile necesare, baza este foarte bine organizată, de la sala de forță la teren de joc. În ultimele zile au fost temperaturi de -10 grade, astfel că echipa s-a pregătit în sala acoperită pe care am terminat-o anul trecut, o sală cu teren de nisip. Sunt zile cu două antrenamente, altele cu un antrenament mai lung și mai intens, în funcție de planul de pregătire stabilit de antrenorul Eugen Apjok. 

TRANSFERURI
Au venit trei jucători tineri Vlad Bocăneț, Luca Nichitean și Darin Onț și a plecat, Șerban Dădăcuș. Momentan nu se pune problema altor transferuri, vom vedea pe parcurs. 

SCM Timișoara
Dănuț Borzaș,  manager

SITUAȚIA ECHIPEI
Echipa s-a reunit pe 11 ianuarie, ne antrenăm la sala de forță, apoi avem ca opțiuni, în funcție de vreme de afară antrenament pe terenul nostru din Ronaț sau dacă este frig, noroi, avem posibilitatea de a ne antrena la un balon uriaș, pus la dispoziție de unul dintre partnerii noștri, Constructim. Momentan nu putem vorbi de un cantonament pentru că avem 8 jucători la echipa națională. Jucătorii și antrenorii mai fac câte o excursie la Semenic, avem muntele aproape, mai fac câte un antrenament acolo, după care se întorc. Am avut discuții cu echipa din Petroșani, care va veni într-un stagiu aproape de Timișoara, vrem să jucăm un amical cu ei, poate și cu echipa din Arad. Ce vreau să spun este că am reușit să rezolvam problema salariilor restante 4-5 luni, practic am ajuns la zi, suntem la luna ianuarie. Este un lucru care ne bucură pentru că jucătorii se pot antrena în liniște, este o stabilitate de care echipa avea mare nevoie. Am reușit o asociere cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României”, de astăzi 19 jucători se vor muta în căminul lor, iar de la 1 martie toate echipa va lua masa acolo, ceea ce e un sprijin enorm pentru noi. De asemenea, avem discuții cu reprezentanții DSP și cu dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara pentru a vaccina toți jucătorii împotriva virusului COVID-19. 

TRANSFERURI
Avem doi jucători noi, Aki Holoaia și Romeo Corrado – Ștețco. Lotul pe care îl avem este de 30 de jucători, iar în momentul de față nu se gândim la alte transferuri pentru că încă nu știm bugetul. Am făcut un calcul estimativ, cu cheltuieli, cu tot ce înseamnă deplasare, chiar și niște prime și banii pe care îi obținem de la primărie să îi avea până în luna decembrie. 

CSA Steaua
Stefan Acsinte, manager

SITUAȚIA ECHIPEI
Echipa s-a reunit pe 18 ianuarie, la ora actuală e în cantonament centralizat la Snagov. Pregătirea s-a reluat gradual, urmăm cu strictețe planul de pregătire întocmit de antrenori. Am ales Snagov și nu locul nostru tradițional, Forban, pentru că aici avem pistă de alergare, teren de joc,  sală de forță, jug pentru antrenamentul pachetului de înaintare. A contat foarte mult să le avem pe toate la dispoziție.

TRANSFERURI
S-a renunțat la Eduard Bencea, Alexandru Porojan, Sabin Strătilă, Dennis Perju, Marcel Rusu, Rareș Ciudin, Nika Pataraya, Ellias Morisio, iar Nicolae Nere, Grigoraș Diaconescu și Florin Ioniță și-au încetat activitatea sportivă. În ceea ce-l privește pe Viorel Lucaci, el este în continuare jucător activ, dar începând cu acest sezon va face parte și din staff-ul tehnic al echipei, fiind desmenat cu pregătirea jocului la margine. Steaua merge în continuare pe formula de până acum: mulți jucători români, tineri, de perspectivă, de aceea ni s-au alăturat Virgil Ghenea și Andrei Hurjui. În plus, ca transferuri au mai venit Chibuwe Ngoni, Kyle Morgan Mcghie, un jucător care a făcut parte din lotul de U20 al Scoției și Jone Marawa Nasalo.

CS Dinamo
Ștefan Demci, manager

SITUAȚIA ECHIPEI
Ne-am reunit pe 1 februarie parțial, urmând ca pe parcurs să sosească și ceilalți jucători. Ne pregătim la noi în bază, la CS Dinamo, unde avem absolut toate condițiile pe care ni le dorim: teren sintetic, teren de iarbă, ne antrenăm și în sala de jocuri unde intrăm când ne permite programul celorlalte echipe, bazin de refacere, sală de forță. 

TRANSFERURI
Avem în vedere o serie de jucători, unii care deja s-au alăturat echipei, alții care urmează să ajungă, sunt inclusiv jucători români. Ne dorim o medalie în SuperLiga CEC Bank în acest sezon și un parcurs cât  mai lung în celelalte competiții: Cupa României, Cupa Regelui, rugby 7’s.

Universitatea Cluj
Cristian Podea, manager

SITUAȚIA ECHIPEI
Ne-am reunit din 14 ianuarie, facem antrenamente însă este foarte greu să găsim terenuri unde să jucăm. Pe terenul din Parcul Sportiv Babeș nu avem voie să intrăm pentru că e înghețat, terenurile artificiale de dimensiuni mai mari costă foarte mult, iar noi nu avem buget pentru acest lucru. Ne-am îndreptat spre terenuri mai mici și avem o înțelegere cu Facultatea de Agronomie și ne mai antrenăm pe terenul lor, când este posibil. Nu putem vorbi în acest moment de un cantonament sau ceva asemănător, clubul abia se descurcă cu plătitul contractelor. 

TRANSFERURI
Ne-au plecat doi jucători,  Vlad Bocăneț și Luca Nichitean, ambii la Baia Mare, a venit încă de anul trecut însă nu a jucat, Alexandru Șuler de la CSS 2 Baia Mare. Așteptăm să vedem ce jucători mai putem lua de acolo pentru că toți își doresc să meargă la echipele mai puternice, iar noi nu ne putem măsura cu Steaua sau Baia Mare.

Tomitanii Constanța
Cristian Cojocaru, manager

SITUAȚIA ECHIPEI
Ne-am reunit într-un lot restrâns, chiar ieri am făcut vizita medicală. Antrenamentele le facem pe plajă, în sala de forță și pe terenul Liceului cu Program Sportiv Badea Cârțan, prin amabilitatea domnului Szemerjai. Dorim să protejăm terenul de pe Stadionul Mihai Naca pentru că practic este singurul teren de rugby pe care îl avem în zonă, iar dacă ne pregătim zi de zi pe el, la temperaturile care s-au înregistrat la noi, îl distrugem.

TRANSFERURI
În momentul în care lucrurile se vor redresa finanaciar, avem în vedere câțiva jucători cu care am luat deja legătura și care așteaptă un semn de la noi. Sunt jucători tineri care își doresc să evolueze în SuperLiga CEC Bank cu Tomitanii.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile