Efortul inaintarii aduce victoria Stejarilor in partida cu Rusia

Romania-Rusia.
Romania-Rusia.

Dupa o partida mult mai dificila decat se anunta, Stejarii, gratie unui joc foarte bun pe inaintare in ultimul de sfert de ora, au reusit sa invinga Rusia in a doua etapa a IRB Nations Cup.

Partida dintre Romania si Rusia a inceput cu ambele echipe avand in primul XV modificari fata de prima etapa, acest lucru avantajand evident ursii, care de la primul fluier al arbitrlui au aratat ca sunt dispusi sa joace la victorie.

Stejarii au inceput prin a-si masa adversarul in propria jumatate de teren si, dupa mai multe incercari de a strapunge defensiva adversa, Voytov a primit cartonas galben, iar Vlaicu a inscris primele puncte din lovitura de pedeapsa depasindu-l pe italianul Luciano Orquera in clasamentul all-time al marcatorilor competitiei.

Bucuria reusitei personale a lui Vlaicu a fost de scurta durata, pentru ca rusii au inceput sa joace tot mai curajos, iar dupa ce Gysin a ratat o lovitura de pedeapsa in minutul 15, acelasi mijlocas la deschidere a egalat trimitand balonul printre barele butului nostru.

In continuare incercam sa preluam controlul jocului dar fie greselile individuale, fie apararea buna a oaspetilor mentin tabela de marcaj intacta pana in minutul 32. Atunci, la prima amenintare reala a terenului nostru de tinta, Temnov inscrie un eseu transformat de Gysin si ursii trec in avantaj, rezultat 10-3.

Pana la pauza Stejarii nu reusesc decat sa reduca din ecartul adversarilor, Vlaicu a concretizat o lovitura de pedeapsa si astfel, dupa primele 40 de minute ale jocului, Rusia conducea cu 10-6.

Repriza secunda incepe cu un cartonas galben vazut de Igretsov dar, in ciuda inferioritatii numerice, tot Rusia a reusit sa modifice tabela de marcaj, Gysin din lovitura de pedeapsa marind avantajul echipei sale la 13-6.

Au urmat momente deosebit de grele pentru Stejari pentru ca intr-un interval de numai doua minute Poparlan si Lucaci au fost sanctionati cu cate un cartonas galben si astfel ursii au marcat cel de-al doilea eseu prin Ostroushko dupa un atac pe treisferturi.

Gysin a ratat transformarea insa in minutul 53 Rusia a reusit sa se desprinda la o diferanta de 12 puncte ceea ce i-a obligat pe Stejari sa joace totul pe cartea atacului in tentativa marcarii a doua eseuri care sa intoarca soarta partidei.

Dupa un contra-atac a lui Vlaicu baietii nostri au mutat jocul in 22-ul adversarilor. Au urmat mai multe moluri si pick-and-go-uri pentru ca in minutul 66, sub presiunea gramezii noastre, rusii sa cedeze, arbitrul dictand eseu de penalizare.

Vlaicu a transformat si asediul Stejarilor a continuat mai ales ca Tsnobiladze si-a lasat echipa in inferioritate primind si el cartonas galben, asaltul inaintarii noastre mai facand o victima in randul adversarilor, Gresev fiind trimis si el pentru zece minute pe banca pedepselor.

Incununarea efortului inaintarii noastre a venit in minutul 76 cand, dupa o gramada ordonata, rusii au cedat din nou, eseul de penalizare permitandu-i lui Vlaicu ca din pozitie centrala sa inscrie cele doua puncte ale victoriei.

Stejarii s-au impus cu rezultatul de 20-18 in fata Rusiei, acumuland opt puncte in clasament, ultima etapa in care vor intalni Emerging Ireland fiind decisiva pentru stabilirea castigatoarei IRB Nations Cup editia 2014.

Echipele care s-au infruntat in teren au fost:

Romania: 1. Ionel Badiu, 2. Eugen Capatana, 3. Alexandru Tarus, 4. Marian Drenceanu, 5. Marius Sirbe, 6. Mihai Macovei, 7. Dorin Lazar, 8. Daniel Carpo, 9. Florin Surugiu, 10. Filip Lazar, 11. Ionut Dumitru, 12. Florin Vlaicu, 13. Robert Dascalu, 14. Stephen Hihetah, 15. Gabriel Conache
Rezerve: 16. Otar Turashvili, 17. Horatiu Pungea, 18. Valentin Popirlan, 19. Viorel Lucaci, 20. Csaba Gal, 21. Valentin Ivan, 22. Andrei Ilie

Rusia: 1. Grigory Tsnobiladze, 2. Valery Tsnobiladze, 3. Andrey Igretsov, 4. Alexander Voyotov, 5. Artem Fatakhov, 6. Pavel Butenko, 7. Andrey Temnov, 8. Victor Gresev, 9. Alexander Ianiushkin, 10. Ramil Gaysin, 11. Vladimir Ostroushko, 12. Alexey Makovetskiy, 13. Dmitry Gerasimov, 14. Mikhail Babaev, 15. Igor Klyuchnikov
Rezerve: 16. Stanislav Selskiy, 17. Alexander Bezverkhov, 18. Denis Antonov, 19. Evgeny Matveev, 20. Igor Galinovskiy, 21. Alexey Shcherban, 22. Sergey Ianiushkin

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile