Egalitate în eternul derby, Steaua-Dinamo, victorie pentru Petroșani

Astăzi au avut loc ultimele două meciuri din etapa a doua ale Ligii Naționale de Rugby, în Grupa A, Știința Petroșani s-a impus la Suceava, iar în Grupa B, CSA Steaua și CS Dinamo au terminat la egalitate eternul derby.

Primul meci al zilei, din Grupa A, a fost unul fără istoric, campioana Diviziei Naționale de Seniori, CS Știința Petroșani impunându-se în deplasare, la Suceava, cu 66-18, 10-2 fiind raportul eseurilor. Sucevenii au rezistat bine în prima repriză, 21-13 la pauză, însă experiența și jucătorii care au intrat în a doua parte la hunedoreni și-au spus cuvântul, 66-18, scor final. De partea gazdelor s-a consemnat un eseu de penalizare, Răzvan Brătianu trecându-și în cont o încercare, iar Sabin Crețu – 2 lovituri de pedeapsă, în timp ce pentru oaspeți au punctat Cristian Zamfir – 2 eseuri și șase transformări, iar Răzvan Borș, Cristian Curta, Andi Radu, Dragoș Jerebie, Constantin Andrei Barbu, Ionuț Tudor, Marian Năstasiei și Roberto Savu – câte o încercare fiecare.

În cel de-al doilea meci, în derby-ul Capitalei, CSA Steaua a întâlnit pe stadionul Ghencea Central pe CS Dinamo. Militarii au început în forță partida, stând în 22-ul advers încă din primele minute și reușind să deschidă repede tabela printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Taniela Ratu Maravunawasawasa, 3-0. Presingul continuu făcut asupra rivalilor din Ștefan cel Mare le aduce și primul eseu, în minutul 8, când Damian Strătilă concretizează efortul colegilor și culcă balonul în terenul de țintă după un mol de margine foarte bine legat și condus, 8-0.
În minutul 15, Dinamo reduce din diferență prin penalitatea reușită de Jondre Williams, 8-3. Jocul a început să se echilibreze, alb-roșii ieșind la atac, încercând să se apropie de 22-ul advers, ca în minutul 20 să aibă o primă acțiune periculoasă la 5 metri de terenul de țintă însă nu a putut trece de apărarea stelistă. Cei care reușesc să pună din nou puncte pe tabelă sunt gazdele, Maravunawasawasa reușind un drop-gol, 11-3. Roș-albaștrii continuă jocul bun și reușesc un nou eseu, tot în urma unui mol de margine, autor de această dată fiind pilierul Marius Lungu. Eseul este însă anulat, unul dintre coechipieri făcând paravan, iar scorul rămâne nemodificat, 11-3.
Pe finalul primei părți Dinamo revine senzațional, reușind să reducă diferența prin același Williams Jondre, care transformă o nouă penalitate, 11-6. La ultima fază de joc, un balon pornit de la Etienne Terblanche, care se afla în propriul teren de 22, ajunge la Damian Bonaparte, care se lansează într-o cursă solitară de aproximativ 70 de metri pentru a culca balonul în terenul de țintă, 11-11. Williams Jondre transformă și oaspeții preiau pentru prima dată coducerea, 13-11, scorul pauzei.

Repriza a doua începe cu un joc de tatonare, extrem de fragmentat, Steaua are șansa să preia conducerea însă lovitura de pedeapsă trimisă de Marvunawasawasa de la aproape centrul terenului nu ajunge la buturi. În schimb, cei care reușesc să puncteze și să-și consolideze avantajul sunt alb-roșii printr-o penalitate reușită de Jondre Williams, 16-11, în minutul 49.
În minutul 58, Leighton Van Wyk primește cartonaș galben după un placaj în aer la Daniel Plai, iar Dinamo rămâne în 14 jucători. Două minute mai târziu, Jone Marawa Nasalo speculează o greșeală a lui De-an Ackermann și după o cursă de 40 de metri, restabilește egalitatea cu un nou eseu, 16-16, însă Daniel Plai nu transformă.
Finalul jocului a fost extrem de disputat, fiecare echipă reușind să mai marcheze câte un eseu. Întâi, militarii, în minutul 75, au preluat conducerea prin încercarea lui Vasile Balan, transformată de Plai, 23-16, ca în ultimul minut de joc, Dorin Tică, după mai multe puncte de fixare făcute de dinamoviști în 22-ul advers, să își treacă în cont un eseu, transformat de Jondre care a restabilit astfel egalitatea, 23-23.

Meciul din Ghencea a consemnat și un fapt inedit, la tușe s-au aflat două arbitre, Loredana Juncanariu și Maria Atomi, ele făcând parte din brigada condusă de Radu Petrescu.

Liga Națională de Rugby continuă weekendul viitor cu etapa a treia.

FOTO: Marian Burlacu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile