Emil Pirtoc: Arbitrajul romanesc este in crestere

Emil Pirtoc, presedintele CCA

„Arbitrajul nostru a crescut evident in valoare in ultimul timp. La IRB Nations Cup am discutat cu Paddy O’Brien, seful arbitrilor de rugby la nivel mondial, care mi-a confirmat acest lucru si care s-a interesat de cum se descurca si cum se pregatesc arbitrii nostri”, a declarat Emil Pirtoc, presedintele CCA.

Radu Petrescu sau Vlad Iordachescu sunt nume consacrate in Europa, ultimul urmand sa plece in acest an la stagiu de pregatire de trei saptamani, in Africa de Sud.
„Radu Petrescu a fost singurul european la IRB Junior World Trophy, care a avut loc in Georgia, fiind desemnat sa oficieze la centru in trei randuri, ceea ce este un succes remarcabil, mai ales ca el a si obtinut calificative foarte bune”, precizeaza Pirtoc.

De asemenea, un lot de 24 de arbitri romani va oficia la finalele Campionatelor Europene de rugby in 7, masculin si feminin, care vor avea loc la Bucuresti in 16-17 iulie. Patru oficiali vor arbitra la centru (Radu Petrescu, Horatiu Bargaunas, Marin Alina si Vlad Iordachescu) in timp ce doua loturi de cate 10 arbitri asistenti, vor deservi cele doua competitii.

„Faptul ca la competitiile de juniori folosim arbitri tineri, de pana in 23 de ani, imi confirma speranta ca maine vom avea o noua generatie de arbitri, capabila sa duci mai departe traditia oamenilor cu fluier din rugby”, a mai spus Emil Pirtoc.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile