Etapa cu cele mai multe eseuri marcate

In SuperLiga CEC Bank a avut loc etapa a IX-a, cele 21 de eseuri marcate reprezentand un record pentru acesta editie, o runda in care marea castigatoare a fost CSM Olimpia Bucuresti, prin succesul din Ghencea, obtinut in premiera.

Practic, tigrii, la prima victorie pe terenul Stelei din istoria intalnirilor directe, au relansat lupta pentru pozitia secunda, care permite accesul direct in semifinale, trei echipe avand aceasta sansa, in ordinea clasamentului la zi, Steaua Bucuresti, CSM Olimpia Bucuresti si Stiinta Baia Mare.

Pe langa succesul in premiera al CSM-ului, Atelea Okati, jucatorul meciului, a marcat primul hat-trick din acest sezon, astfel incat totul depinde de cum anume gestioneaza elevii lui Danie De Villiers urmatoarea disputa cu Dinamo si restanta contra zimbrilor.

In aceeasi masura ros-albastrii se pot considera inaintea unei finale in dubla mansa, pentru calificarea in penultimul act al SuperLigii CEC Bank, cu Stiinta Baia Mare, cele doua grupari urmand sa se intalneasca prima data in Maramures, iar apoi la Bucuresti, cand va avea loc partida amanata din etapa a V-a.

Prima echipa care isi cunoaste deja viitorul este Timisoara Saracens, banatenii, dupa o confruntare grea pe terenul lui Dinamo, au obtinut punctele necesare pentru calificarea in semifinale, iar o victorie, fie ea si fara punct bonus etapa urmatoare ar insemna castigarea sezonului regulat.

Dinamo a dat o replica curajoasa, iar in minutul 60 se afla inca in avantaj, pentru ca apoi pe final sa mai aiba puterea de a ataca, insa din prea multa dorinta de a strapunge defensiva timisorenilor o greseala si un cotra-atac au decis soarta partidei.

Zimbrii au mai acumulat cinci puncte in clasament dupa victoria obtinuta la Cluj si, cu inca patru partide pe care le mai au de disputat, obiectivul de a juca direct in semifinale este din punct de vedere matematic realizabil, mai ales ca trei dintre acestea vor fi impotriva adversarelor directe, Steaua Bucuresti si CSM Olimpia Bucuresti.

Samoa Luke a prins o zi buna si a marcat 17 puncte in fata unui adversar, Universitatea Cluj, care a avut momente in care s-a ridicat la nivelul campioanei en-titre, desi lista accidentatilor este tot mai consistenta, faza meciului fiind eseul de efect a lui Paraschiv din pasa inteligenta cu piciorul a lui Melniciuc.

Etapa a IX-a din SuperLiga CEC Bank a fost cea mai prolifica din punct de vedere al marcarii eseurilor, 21 la numar, 10 fiind marcate in prima repriza, 11 in partea secunda, dintre acestea 6 revenind gazdelor si 15 oaspetilor.

Atelea Okati a realizat un hat-trick, Stelian Burcea o dubla, in timp ce Tangimana Fonovai a ajuns la incercarea cu numarul sase si conduce in clasamentul general la acest capitol, urmat de primii doi jucatori amintiti, respectiv de dinamovistul Siaosi Kata, toti cu cate cinci reusite.

Florin Vlaicu si Samoa Luke au marcat cele mai multe puncte in acesta runda, cate 17, uvertura tigrilor insumand patru transformari si trei lovituri de pedeapsa, iar omologul sau din tabara maramuresenilor, un eseu, trei transformari si doua penalitati.

In toate cele trei partide, omul meciului a fost desemnat din randul jucatorilor straini, astfel Atelea Okati de la CSM Olimpia Bucuresti, Tangimana Fonovai, centrul sarazinilor banateni si Samoa Luke, uvertura zimbrilor au primit aceasta distinctie.

Ultima etapa a sezonului regulat programeaza partide extrem de importante si spectaculoase in acelasi timp, dupa cum urmeaza:
29.05.2015-CSM Olimpia Bucuresti-Dinamo Bucuresti-Arcul de Triumf, ora 18:15
30.05.2015-Stiinta Baia Mare-Steaua Bucuresti-Lascar Ghinet, ora 11:00
30.05.2015-Timisoara Saracens-Universitatea Cluj-Gheorghe Rascanu, ora 13:00

Statistica Etapei a IX-a:
Numar partide: 3
-3 victorii ale oaspetilor
-3 puncte bonus ofensiv(CSM Olimpia Bucuresti, Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens)
Numar de eseuri: 21
-10 in prima repriza, 11 in repriza secunda
-6 de partea gazdelor, 15 de partea oaspetilor
-6 cu aportul inaintarii, 13 cu aportul liniilor dinapoi, 2 eseuri de penalizare (Pilieri-2, Taloneri-0, Linia a doua-0, Flankeri-2, Inchizatori-2, Mijlocasi la gramada-1, Mijlocasi la deschidere-1, Centri-5, Aripi-2, Fundasi-4)
-Cele mai productive echipe: CSM Olimpia Bucuresti, Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens – cate 5 reusite
-Cele mai eficiente defensive: CSM Olimpia Bucuresti, Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens – cate 2 eseuri primite
-Cel mai eficient jucator: Atelea Okati (CSM Olimpia Bucuresti)- 3 reusite
Cele mai multe puncte marcate: Florin Vlaicu (CSM Olimpia Bucuresti)- 17p (4tr, 3lp) si Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)-17p (1e, 3tr, 2lp)
Titlul de jucator al meciului: Atelea Okati (CSM Olimpia Bucuresti), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens) si Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)
Cartonase galbene: 4
Cartonas rosu: 0
Jucatori straini: 47 (Bilant general: 9 eseuri, 64 de puncte, 1 cartonas galben)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile