Etapa derbyurilor in Liga Celtica

Asa-numita etapa de Boxing Day in Liga Celtica a programat derbyuri locale astfel in cele sase partide disputate francizele galeze, irlandeze si italiene si-au masurat fortele intre ele.

Lovitura a dat-o fosta adversara a Lupilor Bucuresti in European Rugby Challenge Cup, Newport Dragons care a obtinut cea de-a doua victorie consecutiva in acest sezon prin succesul cu 23-17 pe terenul lui Cardiff Blues. La eseuri a fost egalitate, Hoeata si Knoyle pentru Blues, Dee respectiv un eseu de penalizare in contul dragonilor, astfel ca diferenta a facut-o Prydie care a concretizat toate tentativele de tinta avute, doua transformari si trei lovituri de pedeapsa.

Munster s-a impus fara probleme in fata campionilor en-titre, Leinster, cu rezultatul de 28-13, Stader, Conway si O’Callaghan marcand trei eseuri , aproape de a aduce si bonusul ofensiv in contul armatei rosii. Keatley a concretizat doua transformari si trei penalitati, punctele invinsilor fiind marcate de Jennings dintr-un eseu respectiv Madigan, o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Un duel extrem de strans a fost acela dintre Ulster si Connacht disputat la Belfast pe Kingspan Stadium de unde vizitatorii au plecat cu bonusul defensiv. Gilroy cu un eseu, P.Jackson cu o transformare si doua penalitati au asigurat victoria lui Ulster cu 13-10. Pentru Connacht, Muldowney a marcat un eseu iar Carty cate o transformare respectiv o lovitura de pedeapsa.

Glasgow Warriors a castigat cu 16-6 partida contra lui Edinburgh, cea care conteaza si pentru trofeul 1872 Cup in amintirea primei partide dintre cele doua rivale din Scotia. La capatul unui joc incrancenat Warriors s-au impus prin eseul lui Strauss transformat de Weir care a semnat si trei lovituri de pedeapsa. Pentru Edinburgh, Hidalgo-Clyne si Heathcote au concretizat cate o penalitate.

Liderul Ospreys a castigat greu disputa cu Scarlets, 17-15, toate punctele invingatorilor venind in prima repriza. Natoga si Lydiate au marcat cate un eseu, Biggar doua transformari si o penalitate, in timp ce pentru Scarlets toate punctele au venit din tentative de tinta, una izbutita de Priestland restul din piciorul lui S.Shingler. La Ospreys a evoluat ca titular moldoveanul Dumitru Arhip cu o contributie importanta la marcarea celui de-al doilea eseu al egretelor, in timp ce la centru a oficiat Marius Mitrea.

Oarecum surprinzator Treviso a castigat pe terenul lui Zebre cu 26-16 si astfel alb-verzii au obtinut primul succes din aceasta editie a Ligii Celtice. Senioli si Minto au marcat cate un eseu pentru invingatori, Hayward doua transformari si patru penalitati , Venditti fiind autorul incercarii lui Zebre alaturi de care Haimona si-a mai trecut numele pe lista marcatorilor cu o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

Clasament:
1.Ospreys-40p
2.Glasgow-39p
3.Munster-37p
4.Ulster-35p
5.Leinster-52p
6.Connacht-28p
7.Scarlets-24p
8.Edinburgh-20p
9.Cardiff Blues-18p
10.Newport-16p
11.Zebre-9p
12.Treviso-8p

Urmatoare etapa va avea loc intre 1 si 3 ianuarie dupa programul:
Newport-Cardiff Blues
Connacht-Munster
Edinburgh-Glasgow
Treviso-Zebre
Leinster-Ulster
Scarlets-Ospreys

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile