Etapa generoasa in eseuri pentru Leinster si Toulon

Grupa 1
Munster a pierdut orice speranta de a se califica in sferturile de finala, armata rosie cedand cu rezultatul de 33-10 pe terenul lui Saracens. Englezii au marcat trei eseuri prin americanul Wyles si o dubla a lui Ashton, cei doi fiind completati de Farrell cu trei transformari si patru lovituri de pedeapsa. Pentru irlandezi Hurley a marcat eseul de onoare, iar Keatley o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Clermont a castigat greu in deplasare la Sale Sharks, pentru care moldoveanul Vadim Cobilas a fost titular, cu rezultatul de 22-13, desprinderea venind pe final gratie eseului marcat de Lee. Pentru rechini s-a consemnat un eseu de penalizare transformat de Cipriani, care a punctat si din doua penalitati, de partea cealalta din fata butului Lopez semnand o transformare si cinci penalitati.

Clasamentul grupei: 1.Clermont-18p, 2.Saracens-17p, 3.Munster-10p, 4.Sale-2p

Grupa a 2-a
Leinster a fost de neoprit si a marcat sapte eseuri lui Castres, pentru care Mihaita Lazar nu a evoluat, astfel ca irlandezii s-au ales cu bonusul ofensiv. Rezultatul final a fost de 50-8, D. Kearney, Moore, Redddan, Cronin, Furlong, Fanning si McGrath fiind autorii incercarilor lui Leinster, Martial pe cel al francezilor.

Dupa o prima repriza in care a condus cu 17-0, London Wasps a castigat pe terenul lui Harlequins, astfel ca lupta pentru calificare este deosebit de incinsa in aceasta grupa. Wade si Simpson au marcat eseurile lui Wasps, care s-a impus cu rezultatul de 23-3, Botica semnand punctele arlechinilor dintr-o penalitate.

Clasamentul grupei: 1.Leinster-18p, 2.Wasps-16p, 3.Harlequins-13p, 4.Castres-1p

Grupa 3
Leicester Tigers isi mentine sansele de calificare in sferturile de finala dupa victoria cu 40-23 in fata lui Scarlets. Benjamin, Crane, Thompstone, T.Youngs de doua ori si Harrison au asigurat englezilor bonusul ofensiv pentru galezi, R.Evans si dubla lui Robinson fiind reusitele din terenul de tinta advers.

Toulon a facut spectacol in partida cu Ulster si a castigat cu rezultatul de 60-22. Sanchez, Habana, Bastareaud, Castrogiovanni, S.Armitage hat-trick si Gorgodze au marcat un total de opt eseuri pentru ros-negri, Ulster consolandu-se cu bonusul ofensiv pentru cele patru incercari semnate de Jackson, McComosh dubla si Payne.

Clasamentul grupei: 1.Toulon-18p, 2.Leicester-13p, 3.Scarlets-8p, 4.Ulster-7p

Grupa a 4-a
Canadianul DTH Van der Merwe a prins o zi de exceptie si a marcat un hat-trick pentru Glasgow Warriors, care s-a impus cu rezultatul de 21-10 in fata francezilor de la Montpellier, Russell transformand toate reusitele colegului sau. Pentru Montpellier, Privat a marcat un eseu, iar Lucas o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Bath a obtinut o victorie importanta pe terenul lui Toulouse, care complica situatia din grupa. Banahan, Cook, Joseph si Louw au marcat patru eseuri care au adus si bonusul ofensiv englezilor, in replica ros-negrii trecandu-si in cont doua incercari prin Maestri si Huget. Bath s-a impus cu rezultatul de 35-18.

Clasamentul grupei: 1.Toulouse-16p, 2.Bath-15p, 3.Glasgow-14p, 4.Montpellier-2p

Grupa a 5-a
Cu doua eseuri marcate de Clark si North, la care s-au adaugat tentativele de tinta concretizate de Myler, Northampton Saints a plecat cu patru puncte de pe terenul lui Ospreys, rezultatul final fiind 20-9 in favoarea englezilor. Biggar a marcat punctele galezilor la care moldoveanul Dumitru Arhip a intrat in repriza secunda si a fost aproape de a marca un eseu.

Racing Metro a confirmat asteptarile si s-a impus cu bonus ofensiv in fata lui Treviso, alaturi de un eseu de penalizare, Szarzewski cu un hat-trick, Imhoff si Lapeyre cate o dubla, respectiv Chavancy trecandu-si numele pe lista marcatorilor. Campagnaro a semnat eseul de onoare al italienilor, partida terminandu-se cu rezultatul de 53-7 in favoarea lui Racing Metro.

Clasamentul grupei: 1.Racing Metro-19p, 2.Northampton-19p, 3.Ospreys-8p, 4.Treviso-0p

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile