Etapa lui Danut Dumbrava

Intr-o runda incompleta, cea de-a sasea, cu doar doua partide disputate in SuperLiga CEC Bank, Steaua a intrerupt seria invincibilitatii celor de la Timisoara, iar Dinamo a plecat cu patru puncte de pe terenul studentilor clujeni, care au fost nevoiti sa se multumeasca cu bonusul defensiv.

A fost etapa lui Danut Dumbrava, iar afirmatia are o sustinere solida, pentru ca intr-o lipsa acuta de adevarati purtatori ai tricoului cu numarul zece, veteranul ros-albastrilor a facut cel mai frumos joc aratat de vreo uvertura in aceasta editie de campionat.

Jocul sau din teren se regaseste si in statistica, 26 de puncte din cele 31 ale victoriei militarilor, cu mentiunea ca eseul lui Dascalu a venit tot din glezna fina a lui Dumbrava, care a marcat la final dintr-un procedeu atat de putin uzitat, dropgolul, razbunand astfel cele doua ratari de pe Dan Paltinisanu.

Timisoara a pierdut prima partida din acest sezon, desi sarazinii din Banat au dominat pe inaintare, insa nu au putut sa-si puna in valoare linia de treisferturi platind si pentru indisciplina, Poparlan fiind cel de-al doilea jucator sanctionat cu cartonas rosu in acesta editie a SuperLigii CEC Bank.

Asa cum s-a impus si in partida tur, Dinamo a castigat la Cluj gratie unei lovituri de pedeapsa, dupa o disputa in care s-a consemnat primul eseu a lui Gal dupa revenirea in tricoul alb-negru si doua incercari ale bucurestenilor, toate reusitele venind de pe linia de treisferturi.

Etapa a sasea a fost una in care s-au marcat sase eseuri, cate trei pe repriza, patru de partea oaspetilor, doua de catre gazde, in aceeasi proportie liniile dinapoi castigand duelul imaginar cu inaintarea. Cei mai eficienti au fost centri, care au finalizat de trei ori in terenul de tinta advers.

Pentru a doua oara in acest sezon jucatorii straini au marcat mai putin de jumatate din numarul total al incercarilor, din cei 26 aflati pe teren, Fili Lomani a semnat un eseu, pentru ca in privinta punctelor marcate Jantjies sa adune sapte, din doua transformari si o penalitate.

Din pacate a fost una din rundele cu cele mai multe sanctiuni disciplinare, noua cartonase galbene si unul rosu, la acest capitol etapa a doua fiind liderul nedoritului top cu 11 eliminari temporare de cate zece minute.

Etapa viitoare va fi una completa si va programa trei partide extrem de spectaculoase:
Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare
Dinamo Bucuresti-Steaua Bucuresti
Universitatea Cluj-CSM Olimpia Bucuresti.

Statistica Etapei a VI-a:
Numar partide: 2
-1 victorie a gazdelor, 1 victorie a oaspetilor
-1 punct bonus defensiv(Universitatea Cluj)
Numar de eseuri: 6
-Cele mai productive echipe:Dinamo Bucuresti si Tmisoara Saracens-cate 2
reusite
-Cel mai eficient jucator: sase jucatori au marcat cate o incercare
-3 in prima repriza, 3 in repriza secunda
-2 de partea gazdelor, 4 de partea oaspetilor
-2 cu aportul inaintarii, 4 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-0,
Taloneri-1, Linia a doua-0, Flankeri-0, Inchizatori-1,Mijlocasi la
gramada-0,Mijlocasi la deschidere-0,Centri-3,Aripi,1,Fundasi-0)
Cele mai multe puncte marcate: Danut Dumbrava(Steaua
Bucuresti)-26(1tr,7lp,1dg)
Titlul de jucator al meciului: Danut Dumbrava(Steaua Bucuresti) si Adrian
Barbuliceanu(Dinamo Bucuresti)
Cartonase galbene: 9
Cartonas rosu: 1
Jucatori straini: 26

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile