Editia 2015 a SuperLigii CEC Bank a inceput sub semnul echilibrului datorat concentrarii valorilor in cele sase echipe participante, astfel, dupa sase partide disputate in primul esalon valoric, primul punct bonus ofensiv s-a consemnat in etapa a doua, una a oaspetilor, cu doua victorii in cele trei dispute programate.
Primul punct bonus ofensiv al editiei a fost asadar trecut in contul celor de la Steaua Bucuresti, care s-au impus fara emotii in eternul derby cu Dinamo Bucuresti, cate doua eseuri pe repriza asigurand ros-albastrilor bonificatia din clasament.
Tanarul Alexandru Porojan, desemnat si jucatorul meciului, cel pe care antrenorul George Sava regreta ca nu l-a introdus in lotul deplasat la Timisoara, a marcat o dubla, aceasta performanta venind dupa ce in partidele de pregatire marcase patru eseuri dinamovistilor, ale caror reusite ca si in etapa precendenta le-au semnat jucatorii tongani.
Timisoara Saracens a castigat in Maramures producand prima infrangere Stiintei Baia Mare pe propriul teren dupa sapte ani de invincibilitate a zimbrilor, succesul banatenilor si superioritatea acestora in joc nefiind reflectata in totalitate de rezultatul final.
Mai mult chiar, timisorenii au fost aproape de bonusul ofensiv, dar numarul eseurilor marcate nu a depasit cifra trei si pentru ca in multe situatii precizia ultimei pase a jucat feste acestora, victoria in afara celor patru puncte din clasament fiind una de moral in dauna principalei contracandidate la titlul de campioana.
Desi la prima vedere succesul Universitatii Cluj pare o surpriza, victoria studentilor ardeleni pe terenul celor de la CSM Olimpia a fost in conformitate cu imaginea de ansamblu a jocului, acestia avand forta de a reveni, fiind condusi cu 15-3.
Fara Vlaicu, Carpo sau Surugiu, tigrii nu au aratat inca forta reala pe care o vor avea in urmatoarele etape cu o echipa completa, care dispune in acest moment de o linia intai redutabila, Tamba-Turashvili-Badalicescu.
In etapa a doua din SuperLiga CEC Bank s-au marcat in total 15 eseuri, din care opt au fost reusite de gazde, sapte de oaspeti, impartite pe reprize, noua incercari consemnandu-se in prima parte, respectiv sase in partea secunda.
Cea mai eficienta echipa a fost Steaua Bucuresti, cu patru incercari, urmata de Timisoara Saracens si CSM Olimpia Bucuresti, care au finalizat de trei ori in terenul de tinta advers, oarecum surprinzator doar campionii en-titre Stiinta Baia Mare avand in acest moment doar doua eseuri marcate, dupa tot atatea partide disputate.
Alexandru Porojan, aripa militarilor, a fost cel mai eficient marcator de eseuri al rundei, cu doua reusite, in timp ce jucatorul timisorenilor, tot aripa, Moala Viliami, a repetat performanta din runda precedenta ca si flankerul dinamovist Siaosi Kata, acestia doi din urma fiind singurii jucatori care au marcat in ambele etape.
Inaintarea a castigat duelul cu liniile dinapoi in privinta contributiei la marcarea eseurilor, linia a treia fiind cea mai de succes cu sase incercari, trei ale flankerilor si tot atatea de partea inchizatorilor gramezii, aripile urmand in acesta ierahie cu cinci incercari.
In privinta punctelor marcate, Samoa Luke cu un total de 14, o transformare si patru penalitati, l-a devansat pe Nicu Ignea, 13 puncte reusind fundasul clujenilor insa numarul acestora putea fi mai mare daca nu rata alte doua tentative de tinta. Oricum trebuie subliniata reusita curajoasa a lui Ignea care a concretizat o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 60 de metri fata de butul advers.
Doi romani si un namibian au primit distinctia de jucatorul meciului, Alexandru Porojan de la Steaua, despre care am tot amintit mai sus, respectiv Stelian Burcea, capitanul timisorenilor, autor al unui eseu dupa o actiune personala de efect si Van Neel Renaud pentru jocul complet prin care a contibuit la victoria Universitatii Cluj.
Numarul jucatorilor straini care au intrat pe teren a fost de 53, 40 ca titulari, 13 din postura de rezerva, dintre acestia noua au marcat cate un eseu, Samoa Luke s-a evidentiat din fata butului, iar unul, Van Neel Renaud a fost desemnat omul meciului.
Daca in prima runda s-au consemnat opt cartonase galbene, de aceasta data 11 a fost numarul sanctiunilor disciplinare, cele mai multe eliminari temporare de cate zece minute suferind Timisoara Saracens, patru dintre componentii echipei banatene luand loc pe banca pedepselor.
Partidele din SuperLiga CEC Bank continua vineri si sambata cu Etapa a 3-a dupa urmatorul program:
10 aprilie, ora 11:00: Universitatea Cluj-Steaua Bucuresti
10 aprilie, ora 13:00: Dinamo Bucuresti-Stiinta Baia Mare
11 aprilie, ora 11:00: Timisoara Saracens-CSM Olimpia Bucuresti.