Farul Constanta si CSM Olimpia Bucuresti vor deschide SuperLiga CEC Bank 2014

Sambata, 29 martie, pe stadionul Mihai Naca din Constanta, Farul si CSM Olimpia Bucuresti se vor intalni in prima partida a rundei inaugurale din SuperLiga CEC Bank editia 2014.

Fata in fata se vor afla doua echipe puse pe fapte mari dupa ce anul trecut Farul a terminat pe pozitia a patra, insa fara a cunoaste victoria in partidele din Play-Off, iar bucurestenii, in ciuda pierderii unor jucatori, sa termine pe primul loc in Play-Out, echivalent cu locul cinci in clasamentul general.

Atat Farul cat si CSM Olimpia s-au intarit considerabil fiind doua dintre gruparile cele mai active din punct de vedere al transferurilor, iar daca marinarii si in trecut au fost cunoscuti ca o echipa cosmopolita, din acest an acelasi lucru se va putea spune si despre bucuresteni.

Totusi, contrar anilor precedenti, pentru constanteni urmeaza o noua era, echipa de la malul marii aducand de aceasta data nume grele ale rugby-ului romanesc, in capul listei stand indiscutabil Florin Vlaicu, cel mai eficient marcator de puncte atat din competitia interna cat si in partidele internationale imbracand tricoul Stejarilor.

Un alt nume important este Cristian Petre, reintors din Franta, liderul selectiilor pentru Stejari urmand a da consistenta liniei a doua avand in acelasi timp si rolul de antrenor secund al englezului Neil Kelly .

Cu siguranta lista noilor jucatori este una impresionanta si ea ii cuprinde pe Ciprian Caplescu, Vlad Badalicescu, Petru Tamba, Nicolae Nere, Ionel Cazan, Otar Turashvili sau Andrei Gaita, obiectivul stabilit de marinari pentru acest sezon, calificarea in finala depinzand in mare masura de inchegarea relatiilor de joc dintre acestia.

Probabil la acest aspect va lucra in special si antrenorul australian al celor de la CSM Olimpia, Paul Healy cel care va avea la dispozitie o multitudine de jucatori noi, dintre care unii au confirmat deja in campionatul intern, altii urmand sa o faca  la debutul in SuperLiga CEC Bank.

Alaturi de argintul viu al echipei, Florin Surugiu, revenirea lui Alexandru Mitu de la Steaua, investit si in postura de capitan va fi benefica, mai ales ca este vorba de un component al Stejarilor, dintre ceilalti jucatori inregimentati un cuvant greu vor avea Laurentiu Melinte, Catalin Beca, Victor Leon, Nicolae Barbu sau fostul timisorean Johnny Sola.

Din aceasta perspectiva partida dintre Farul si CSM Olimpia va primi noi valente fata de sezoanele trecute, insa traditia isi poate spune si ea uneori cuvantul, din acest punct de vedere marinarii si bucurestenii au un trecut in care s-au confruntat de sase ori.

De fiecare data partida a contat pentru sezonul regulat, iar CSM Olimpia a castigat o singura data, in sezonul 2012 atunci cand pe propriul teren echipa din capitala s-a impus cu 31-30, Ispir marcand 23 de puncte din sapte penalitati si o transformare.

In rest, Farul a castigat de fiecare data, anul trecut tot in prima etapa constantenii au profitat de avantajul terenului propriu impunandu-se cu 18-9 in fata unei echipe a CSM-ului ambitioasa care a pierdut bonusul defensiv dupa ce Jantjies a concretizat o penalitate chiar in finalul jocului.

Statistica intalnirilor dintre Farul Constanta si CSM Olimpia Bucuresti in SuperLiga CEC Bank arata astfel:

2011
Farul Constanta-CSM Olimpia Bucuresti 62-24
CSM Olimpia Bucuresti-Farul Constanta 20-36

2012
Farul Constanta-CSM Olimpia Bucuresti 25-11
CSM Olimpia Bucuresti-Farul Constanta 31-30

2013
Farul Constanta-CSM Olimpia Bucuresti 18-9
CSM Olimpia Bucuresti-Farul Constanta 13-39

Partida Farul Constanta-CSM Olimpia Bucuresti se anunta un adevarat cap de afis al primei etape in care vom putea urmari la lucru jucatori selectionati in lotul Stejarilor, disputa urmand a avea loc sambata, 29 martie, pe stadionul Mihai Naca, de la ora 11:00 fiind transmisa in direct pe TVR 2.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile