UPDATE Festivalul Rugby Tag, ce va reuni peste 600 de copii, va avea loc pe 13 mai, la Stadionul National „Arcul de Triumf”

Vineri, 6 mai, are loc Festivalul Rugby Tag la Stadionul National „Arcul de Triumf”.

UPDATE: Programat initial vineri, 6 mai, pe Stadionul National „Arcul de Triumf” , Festivalul Rugby Tag va avea loc vineri, pe 13 mai, schimbarea datei fiind cauzata de conditiile meteo, care au facut impracticabile terenurile de joc. Astfel, peste 600 de copii vor participa la aceasta sarbatoare a rugbyului, ajunsa la editia a opta.

Organizata de catre profesorul Iulian Rontescu, Marian Ceausu si Federatia Romana de Rugby, competitia se adreseaza elevilor din clasele I-XII, in acest an inscriindu-se 61 de echipe, provenind de la 29 de scoli, din judetul Bucuresti, Ilfov, Brasov, Prahova, Buzau si Dambovita.

Competitia se va desfasura pe trei mari categorii de varsta primar, gimnazial si liceal. „In primul rand ne dorim sa avem parte de o vreme cat mai frumoasa, ca sa ne putem bucura deplin de aceasta sarbatoare a rugby-ului tag. Apoi, ma bucur ca avem confirmarea de la atat de multe echipe, vor fi 610 copii care vor participa, un record pentru istoria acestui festival. Pentru noi este un motiv de satisfactie pentru ca la primele editii am avut in jur de 400 de copii, si incet, incet numarul lor a inceput sa creasca. Cred ca rugby-ul tag este un pas important spre rugby si sper, ca pe viitor, tot mai multi antrenori sa vina si sa isi aleaga jucatorii cu care vor sa faca performanta din randul acestor copii. Multi dintre acestia au abilitati foarte bune de manuire a balonului, au acea deschidere si bucuria de a juca rugby si de a se juca, pentru ca pana la urma sportul este tot o forma de joaca”, a declarat Iulian Rontescu, profesor de Educatie Fizica la Liceul Teoretic ‘Stefan Odobleja’, unul dintre initiatorii acestui proiect.

Vor participa elevii de la Scolile Gimnaziale nr.162, Ghe. Duca, nr.112, Gen. Eremia Grigorescu, nr. 99, nr.2, Mircea Santimbreanu, nr. 150,, nr. 135, nr. 188, nr. 153, nr. 126, nr. 190,  nr. 46, nr. 184, nr. 167, nr. 88, Lic. Greco Catolic „Timotei Cipariu”, Sc. Internationala Bucuresti Beirut, Lic. Teoretic „Stefan Odobleja”, Lic. Teoretic „Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, Scoala Gimnaziala nr. 1 Ciorogarla, Darvari, Sc. Gimnaziala nr. 1 Buftea si Sc. Gimn. Cosoba din judetul Ilfov, Sc. Gimn. Halchiu din judetul Brasov, Colegiul National Nicolae Grigorescu Campina din judetul Prahova, Sc. Gimn. Fundeni Zarnesti din judetul Buzau si Sc. Gimn. Mihai Viteazu, Puciosa din judetul Dambovita.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile