Fiji a castigat in premiera IRB Pacific Nations Cup

IRB Pacific Nations Cup.
IRB Pacific Nations Cup.

Ultima etapa a IRB Pacific Nations Cup a programat doua dispute ce au avut loc la Tokyo si in care Japonia a intalnit Statele Unite respectiv Fiji pe Tonga.

Cum nici Japonia si nici Statele Unite nu mai putreau emite pretentii la castigarea competitiei, cele doua au jucat intr-o partida a orgoliilor asiaticii fiind pe pozitia a 15-a in clasamentul IRB in timp ce americanii cu doua locuri in spatele acestora.

Partida a fost una echilibrata in prima sa parte la pauza Japonia conducand cu 19-15 dupa ce americanii condusesera in doua randuri. In repriza secunda Brave Bloosoms s-au desprins si la un moment dat conduceau cu 38-15, pentru ca americanii sa reduca diferenta in finalul partidei.

Fukuoka, Sau, Tui, Hirose, un eseu de penalizare si Tanaka au asigurat bonusul ofensiv pentru Japonia, patru dintre incercari fiind transformate de Goromaru. Pentru americani Wyles amarcat un eseu, o transformare si o penaliate, Fry si Hume cate un eseu, iar rezultatul final a fost Japonia-Statele Unite 38-20.

Fiji si Tonga s-au intalnit intr-o adevarata finala a competitiei, cele doua echipe fiind singurele care din punct de vedere matematic puteau devansa Canada in clasament, candienii disputand deja toate partidele.

Prima parte a inceput cu Tonga in avanataj de 11-0 pentru ca pana la pauza Fiji sa revina si la cabine sa se intre cu un rezultat de egalitate 14-14.

In partea a doua Tonga nu a mai rezistat si Fiji s-a desprins pana la 34-14, un eseu pe final al tonganilor facand ca diferenta de scor sa nu fie atat de severa.

Fiji au luat si punctul bonus ofensiv dupa cele patru eseuri marcate de Bobo, Nadolo si Nalaga dubla, toate incercarile fiind transformate e Baikeinuku care a mai punctat din doua penalitati.

Pentru Tonga, Anderson si Latu au semnat cate un eseu, Palu o transformare si trei penalitati, rezultatul final al partidei fiind Fiji-Tonga 34-21.

Cu acest rezultat Fiji a castigat in premiera IRB Pacific Nations Cup devansand in clasamentul final Canada.

Team

P

W

D

L

PF

PA

TF

TA

BP

PTS

Fiji

4

3

0

1

109

59

14

7

4

16

Canada

4

3

0

1

85

70

8

7

1

13

Tonga

4

2

0

2

93

96

12

10

2

10

Japan

4

2

0

2

79

82

11

12

1

9

USA

4

0

0

4

48

107

4

13

1

1

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile