Fiji castiga World Rugby U20 Trophy editia 2018

Pe Stadionul National Arcul de Triumf s-au disputat ultimele partide din cadrul competitiei World Rugby U 20 Trophy, organizate in premiera in Romania, in urma rezultatelor inregistrate stabilizandu-se ierarhia finala, trofeul revenind echipei Fiji care a trecut in finala de Samoa si s-a calificat in esalonul de elita al acestei categorii de varsta.

In partida pentru locurile 5-6 s-au intalnit Hong Kong si Uruguay, dupa o disputa care a curs intr-un singur sens, catre terenul de tinta al dragonilor, Los Teros s-au impus cu rezultatul de 78-17. Raportul eseurilor a fost de 12-3, Manuel Ardao reusind un hat-hatrick alaturi de cate o incercare avandu-i ca autori pe Emiliano Faccennini, Reinaldo Piussi, James McCubbin, Juan Cattiveli, Mateo Vinals, Valentin Grille, Juan Torres, Baltazar Amaya si Joaquin Garcia, toate pentru Uruguay, respectiv San Down dubla si Liam Doherthy in contul asiaticilor.

Namibia si Portugalia si-au disputat medaliile de bronz care, la final, au revenit lusitanior prin victoria cu rezultatul de 67-36. A fost de asemenea o partida cu multe incercari, 11 pentru Portugalia, autori Nuno Mascarnhas dubla, Manuel Pinto dubla, Duarte Campos dubla, Manuel Peleteiro, Joao Vital, Martim Cardoso, Duarte Goncalves si Manuel Marta respectiv 5 trecute in contul namibienilor, semnate de Rudi Pretorius dubla, Wynand Breytenbach, Peter Diegaadt si Gerhard Opperman.

Oarecum suprinzatoare a fost si finala, una fara istoric, in care Fiji si-a dominat autoritar adversara, Samoa, pentru o victorie cu 58-8. Raportul eseurilor a fost de 9-1 in favoarea invingatorilor, Vilimoni Botitu de doua ori, Ratu Meli, Ratu Meli II, Simione Kuruvoli, Ilikena Vudogo, Viliame Rokobuli, Nabetelevu Turaganivalu si Joseph Mar fiind cei care au batut defensiva samoanilor. Replica acestora a venit prin reusita lui Shammah-Anthony Solomona.

Fiji a castigat in premiera acesta competitie si dupa o pauza de patru ani revine in elita mondiala a acestei categorii de varsta, World Rugby U20 Championship la care va participa sezonul viitor.

In partida locurilor 7-8, Canada a invins Romania cu rezultatul de 71-14, amanunte despre aceasta disputa le gasiti in materialul dedicat special acestei intalniri.  ( vezi aici )

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile