Fiul lui Ascanio Damian in vizita la FRR

Vasile Damian.
Vasile Damian.

Zilele trecute, Vasile Damian (foto), nimeni altul decat fiul celebrului fost rugbyst Ascanio Damian, s-a aflat intr-o scurta vizita la Bucuresti. Vasile Damian a inclus in planurile sale si o aparitie la sediul Federatiei Romane de Rugby.

Actualmente, Vasile Damian locuieste la Paris si lucreaza pentru Radio France Internationale. Dragostea pentru rugby s-a transmis doar intr-o anumita masura, Vasile Damian nepracticand rugby de performanta.

„Cand eram copil, tata m-a dus la Sportul Studentesc unde am efectuat cateva antrenamente la juniori. Nu am avut insa calitatile fizice cu care fusese inzestrat parintele meu. Sincer sa fiu nici aceeasi atractie nu a existat ca in cazul tatalui, asa ca am abandonat repede. Asta nu m-a impiedicat insa sa raman un indragostit al jocului cu balonul oval”.

Vasile Damian locuieste aproape de Stade Jean Bouin, motiv pentru care merge cu regularitate la meciurile de acasa ale celor de la Stade Francais. In corespondentele sale pentru RFI, Vasile Damian nu ocoleste niciodata rugbyul.

„Din pacate, tatal meu nu a fost extrem de comunicativ in ceea ce priveste rugbyul. Prefera intotdeauna sa ii lase pe cei din jur sa vorbeasca despre el. De aceea imi lipsesc poate povestile despre cariera sa. Pot spune doar ca a iubit enorm rugbyul si ca s-a dedicat totalmente lui si arhitecturii”, a mai precizat Vasile Damian.

Ascanio Damian a fost unul dintre cei mai mari rugbysti romani ai perioadei interbelice, fiind campion national de cinci ori cu Sportul Studentesc. International roman, a fost folosit preponderent pe posturile de mijlocas la deschidere sau centru, fiind conform marturiilor contemporanilor sai, intruchiparea rugbystului complet.

Rector al Institutului de Arhitectura, a colaborat si a coordonat o serie de proiecte de mare valoare arhitecturala. Printre ele se remarca si constructia aeroportului Baneasa din Capitala, a carui cupola apare sub forma unui balon de rugby.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile