Florin Surugiu, CSA Steaua: „Suntem pregătiți să facem cel mai bun joc al nostru și să aducem trofeul SuperLigii în Ghencea”

CSA Steaua va juca, după doi ani, pentru titlu de campioană națională, performanță reușită ultima dată în 2006. Sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17:30, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, roș-albaștrii vor întâlni campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare. Unul dintre cei mai experimentați jucători ai militarilor, Stejarul Florin Surugiu a prefațat această finală atât de așteptată de echipă.

A fost o semifinală cu emoții. De unde ați avut puterea să reveniți cu Timișoara, la un moment dat bănățenii conducând cu 13-5?
Într-adevăr a fost o semifinală cu emoții și ca mai toate meciurile în ultimii ani contra timișorenilor au fost foarte disputate până în ultimul minut. Ne așteptam la un meci greu și dovada a fost prima repriză în care nu ne-a ieșit mai nimic, cu foarte multe greșeli neforțate care ne-au dus în repriza a doua să jucăm cu emoții până în ultimele minute.

Ești printre cei mai vechi jucători ai Stelei. Ce înseamnă pentru tine această finală?
Înseamnă foarte mult, sunt de câțiva ani la Steaua și încă nu am ridicat trofeul SuperLigii, îmi doresc ca sâmbătă să fac acest lucru.

Steaua a avut un sezon excelent in SuperLiga, liderul clasamentului în sezonul regulat, apoi calificarea în finală. Practic ați avut putere să duceți acest sezon cap coadă pe primul loc. Ce a determinat asta? Ce a fost diferit de sezonul trecut?
Am mers destul de bine până la sfârșitul sezonului și în ediția trecută a SuperLigii, însă atunci am pierdut semifinala în fața celor de Timișoara. Anul acesta am avut un an excelent și am crescut de la meci la meci, încă mai avem de lucrat, avem un lot foarte mare cu jucători de valoare, însă ce pot spune sigur este că puterea grupului a dus la aceste rezultate.

Cum vezi această finală?
O sa fie o finală foarte disputată, cunoaștem foarte bine echipa băimăreană, au o grămadă puternică și linia de treisferturi rapidă, dar suntem pregătiți ca sâmbătă să facem cel mai bun joc al nostru și să aducem trofeul în Ghencea după o perioadă lungă.

Ce obiectiv aveți pentru această finală?
Locul 1, câștigarea titlului de campioni.

Are Steaua puterea să învingă Baia Mare, echipa care în ultimii doi ani a fost practic imposibil de învins?
Sigur că avem puterea, totul depinde de noi, cu disciplină și atitudine bună, sâmbătă, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf va fi sărbătoare.

 

 

Ce-ti dorești tu, personal, de la această finală?
Îmi doresc să fac un meci mare, să trag echipa în față și la sfârșitul celor 80 de minute să ridic trofeul .

Ai jucat cu România în iulie, împotriva Argentinei pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Ce înseamnă pentru tine revenirea acolo pentru finala SuperLigii?
Mă bucură foarte mult ca aceste finale se dispută pe Arc, înseamnă foarte mult, am jucat pe Arc contra Pumelor și a fost o atmosferă unică. Sperăm ca sâmbătă la ora meciului să fie cât mai multă lume la stadion și noi, echipele să le oferim un meci mare.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile