Florin Vlaicu ajunge la selectia cu numarul 93 si egaleaza recordul de selectii detinut de Cristi Petre

Florin Vlaicu ajunge la selectia cu numarul 93 si egaleaza recordul de selectii detinut de Cristi Petre.

Nationala de rugby a Romaniei va juca sambata, 18 iunie, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, de la ora 20:00, pentru trofeul World Rugby Nations Cup, cu Argentina XV. Meciul va avea o semnificatie speciala pentru Florin Vlaicu, care va imbraca pentru a 93-a oara tricoul brodat cu frunza de Stejar. Vlaicu egaleaza astfel recordul de selectii detinut pana acum de Cristian Petre , cu sanse mari de a-l depasi.  “Nu ma asteptam sa ajung la un asemenea numar impresionant de meciuri. Cand am venit la echipa nationala nimeni nu se astepta, nici macar eu, sa pot ajunge la selectia numarul 93. Sunt foarte bucuros, sper sa fie o selectie cu victorie, sa castigam trofeul. Daca sunt sanatos si voi juca bine ca sa fiu chemat la echipa nationala, sper sa ajung la 100 de selectii”, a spus el.

Florin Vlaicu a debutat pentru Stejari in 2006 intr-o partida cu Ucraina disputata la Kiev, cand a marcat primele puncte din doua transformari.

In plus, acesta detine un record absolut pentru rugbyul romanesc, fiind cel mai prolific marcator de puncte, cu 723 de puncte marcate din eseuri, transformari si penalitati. “Cand ma uit in urma, imi este greu sa cred ca am adunat puncte, meci cu meci. Cu noile schimbari de regulament, cand se dau doua puncte pentru transformari va fi destul de greu pentru ca cineva sa egaleze si depaseasca acest numar de puncte. Și pentru mine va fi mult mai greu sa imi ating obiectivul de a marca 1000 de puncte pentru Romania”, a explicat Vlaicu.

In ce priveste meciul de maine, cu Argentina XV, Vlaicu spune ca se asteapta la un meci greu: “Argentinienii au un joc dinamic,  joaca mult pe treisferturi si trebuie sa ii contracaram foarte bine, sa facem o aparare inaintata, agresiva. Cine va face mai putine greseli, cred ca va castiga partida”.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile