Fost antrenor al Stejarilor, Lynn Howells:”Indiferent cine a fost arbitrul,nu e loc in rugby pentru echipele care ataca un arbitru”

Antrenor al nationalei de rugby a Romaniei in ultimii cinci ani, Lynn Howells a vorbit depre polemicile iscate de delegarea unei brigazi romane de arbitri la meciul Belgia – Spania din Rugby Europe Championship, meci ce a contat si pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia 2019. Acesta considera ca Rugby Europe nu ar fi trebuit sa delege un arbitru roman la o partida a Spaniei, cruciala pentru calificarea la Cupa Mondiala, tocmai pentru a evita orice fel de speculatii.

„Arbitrul nu ar fi trebuit pus in acea pozitie pentru finalul turneului. Il cunosc pe Vlad (n.r. Iordachescu) foarte bine si as fi surprins daca ar fi fost influentat de ceva. Sper pentru binele rugbyului ca nu a fost nicio actiune lipsita de onestitate acolo si nu am auzit nimic care sa sugereze ca ar fi fost.”, a declarat Howells, pentru publicatia Daily Mail.

Acesta s-a aratat indignat de felul in care s-a terminat meciul, cu jucatorii iberici urmarindu-l pe arbitrul central. „Indiferent cine a fost arbitrul, nu este loc în rugby pentru echipele care atacă un arbitru”, a spus acesta.

Romania a obtinut calificarea la Cupa Mondiala din Japonia, din 2019, in urma succesului obtinut de Belgia in fata Spaniei, cu 18-10 (12-0), in ultima etapa a Rugby Europe Championship, editia 2018, Stejarii terminand competitia pe locul secund.

Lynn Howells, antrenorul principal al Romaniei si-a dat demisia din aceasta functie, la 10 martie, dupa victoria Stejarilor in fata Belgiei, la Buzau. Impreuna cu acesta au demisionat Rob Moffat,  antrenorul care pregateste treisferturile şi Massimo Cuttitta.

Lynn Howells a debutat pe banca tehnica a Romaniei pe 4 februarie 2012, intr-un meci din Cupa Europeana a Natiunilor, cu Portugalia, la Bucuresti, victorie 15-7.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile