Fost component al României U20, Ștefan Iancu a semnat cu echipa engleză Chinnor RFC Thame

Jucătorul de linia a doua, Ștefan Iancu, fost component al României U20 și U23, care a evoluat ultima dată în SuperLiga la CSM Știința Baia Mare, a semnat cu echipa engleză Chinnor RFC Thame, aflată în a treia divizie valorică, National League 1.

În vârstă de 22 de ani, Iancu va debuta pentru noua echipă în meciurile care vor avea loc în această lună, cu Esher și Rams.”Sunt bucuros că m-am alăturat echipei. Nu am mai fost aici de foarte multă vreme, dar din ceea ce am văzut, este un club cu viziune și potențial ridicat. Personal, am ca obiectiv să progresez cât de mult pot și aici am posibilitatea să fac acest lucru atât profesional, cât și personal. De asemenea, îmi doresc să ajut echipa ca să-și îndeplinească obiectivele fixate pentru perioada următoare, câștigarea meciurilor și obținerea promovării în Championship”, a declarat Iancu pentru site-ul clubului.

„Ștefan are calități naturale pentru a deveni o amenințare fizică impunătoare pe terenul de rugby. Are un background solid în ceea ce privește rugbyul, un background format acasă, în România și, deși ne-a impresionat prin fizicul său la antrenament, el este și un sportiv cu abilități bune de mânuire a balonului, care își crește jocul de la o săptămână la alta”, a declarat Richard Thorpe, directorul clubului. 

Posesor al unui fizic impresionant, 2,03 m și 128 kg, Ștefan Iancu este un produs 100% al școlii de rugby din Bârlad, unul dintre cele mai puternice centre din țară în ce privește descoperirea și formarea juniorilor. Inițiat în tainele rugbyului de Iulian Iftenie, a evoluat pentru CSS Bârlad și CSS 2 CNE Baia Mare, după care a făcut pasul la seniori, la CSM București, echipă cu care a cucerit între 2017 și 2019, două Cupe ale României și Cupa Regelui. S-a transferat în toamna lui 2019 la SCM Gloria Buzău, după care, din septembrie 2020 a evoluat la CSM Știința Baia Mare.

Component al loturilor de U18 și U20 a României, acesta a evoluat și pentru României U23 în meciurile de pregătire susținute cu England Counties în 2019.

FOTO: chinnor-rfc.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile