Fostul rugbyist All Blacks Jerry Collins, ucis in accident de masina

Jerry Collins, fost internațional neo-zeelandez de rugby, și-a pierdut viața într-un accident rutier în sudul Franței, alături de soția sa, Alana Madill, în timp ce fiica lor în vârstă de trei luni, Ayla, se află în stare foarte gravă la spital.

Accidentul a avut loc în apropiere de orașul Beziers, mașina condusă de Collins fiind percutată din spate de un autobuz care transporta pasageri portughezi.

În vârstă de 34 de ani, fostul înaintaș linia a III-a (flanker) All Blacks juca la echipa RC Narbonne, din PRO D2 – liga a doua a campionatului Franței.

Collins, renumit pentru placajele sale devastatoare, a evoluat de 48 de ori în cea mai bună echipă națională din lume – All Blacks – de unde s-a retras în 2008, după apariții în două turnee ale Cupei Mondiale, în 2003 și 2007.

În ultimii șapte ani Collins a evoluat pe rând la RC Toulon, Swansea Ospreys, Yamaha Jubilo, iar din ianuarie 2015 juca la Narbonne.

Născut în Samoa la 4 noiembrie 1980, el este unul dintre nenumărații samoani imigrați în Noua Zeelandă care au îmbrăcat celebrul tricou negru cu ferigă, fiind vărul fostului căpitan al All Blacks, Tana Umaga.

Vestit pentru părul său vopsit blond, Collins a rămas faimos și pentru evoluția sa într-un joc al echipei de amatori Barnstaple, din comitatul Devon din sud-vestul Angliei, unde sa afla în vacanță în vara lui 2014.

Moartea tragică a lui Collins a provocat un șoc nu numai în Noua Zeelandă, ci și în întreaga comunitate a rugbyului mondial.

Sursa foto: rugbyrama.fr

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile