Franta si Irlanda au aparat onoarea emisferei de nord

International Rugby Board.

In cele sase partide test disputate sambata patru au revenit reprezentantelor emisferei de sud, in timp ce Franta si Irlanda au obtinut succese pentru nord.

Irlanda a obtinut o victorie oarecum surprinzatoare in fata Argentiei care a obosit dupa disputele in fata Tarii Galilor si a Frantei. “Verzii” au marcat patru incercari intr-un interval de 22 de minute si la pauza tabela indica 24-9. In repriza secunda irlandezii au mai marcat trei eseuri, revenirea din finalul partidei al “pumelor” cu doua incercari reusind doar sa reduca diferenta de scor. Pentru irlandezi eseuri au marcat Gilroy, Strauss, Zebo si Sexton respectiv Bowe cate o dubla. La acestea s-au adaugat trei conversii si o penalitate semante de Sexton si o conversie a lui O’Gara. Incercarile argentinienilor le-au reusit Leonardi si F.Lobbe, restul punctelor fiind opera lui Hernandez cu o conversie si Sanchez care a concretizat patru lovituri de pedeapsa. Astfel Irlanda a invins Argentina cu rezultatul de 46-24.

Italia a dat o replica darza Australiei cedand la o diferenta de doar trei puncte. Wallabies i-au luat tare pe “azzurri” si in minutul 30 tabela indica rezultatul de 22-6 pentru “canguri”. Partea secunda a jocului a adus o incercare a italienilor, dar pana la final acestia au mai punctat doar din doua penalitati, insuficiente pentru o victorie istorica. Cummins pentru australieni respectiv Barbieri au marcat cele doua incercari ale partidei, restul punctelor fiind aduse de Orquera dintr-o conversie si patru penalitati pentru gazde, Barnes dintr-o transformare si trei penalitati ,respectiv Beale din doua lovituri de pedeapsa pentru Wallabies. Australienii s-au impus cu scorul de 22-19.

Anglia este in mare suferinta dupa a doua infrangere in fata unei reprezentante a emisferei de sud. Dupa ce saptamana trecuta “trandafirii” s-au inclinat in fata “cangurilor”, de acesta data Sprinboks au fost cei care au plecat de pe Twickenham victoriosi. A fost o partida cu puncte putine. Englezii au incercat revenirea de la 6-16 in repriza secunda, punctele aduse de Farrell nefacand insa altceva decat sa stranga rezultatul. Alberts a marcat singura inceracare a jocului, Lambie reusind transformarea si alte trei penalitati. Pentru “trandafiri” Flood a concretizat doua penaliati, Farrell trei iar Africa de Sud s-a impus cu rezultatul de 16-15. Iar pentru Anglia urmeaza momentul adevarului partida impotriva campionilor mondiali en-titre, All Blacks.

Tonga a produs surpriza zilei dupa victoria obtinuta in fata Scotiei. Intr-o partida disputata la Aberdeen. “Ciulinii” nu au reusit niciun eseu in schimb tonganii au culcat de doua ori balonul in terenul de tinta al gazdelor in ciuda faptului ca au incasat trei cartonase galbene. Laidlaw a marcat toate punctele scotienilor din cinci lovituri de pedeapsa. Pentru Tonga, Lokotui si Vainikolo au reusit cate un eseu, Apikotoa o transformare si trei penalitati. Tonga a invins in premiera Scotia , rezultatul consemant la finalul jocului fiind 21-15 pentru baietii din Insulele Pacificului.

Franta este singura natiune a emisferei de nord care terminat neinvinsa partidele test din acesta toamna, castigand in fata tuturor natiunilor din sud cu care s-a confruntat. Victoria “cocosilor galici” in fata celor din Samoa a venit dupa un joc magic facut de Michalak. Uvertura lui Les Bleus a marcat 19 din cele 22 de puncte ale victorie., dintr-un eseu, o transformare si patru penalitati, alte trei puncte fiind opera lui Parra. In ciuda infrangerii Samoa a marcat doua incercari prin Lemi si Tekori, ambele transformate de Pisi. Franta s-a impus cu 22-14 si se pare ca obiectivul de fi cap de serie la tragerea la sorti a grupelor Cupei Mondiale ce va avea loc in 2015 a fost atins.

Tara Galilor a suferit si cea de-a treia infrangere in aceasta toamna, campionii din Six Nations cedand in fata campionilor sudului si a campionilor mondiali en-titre Noua Zeelanda. All Blacks s-au impus deja dupa primele 40 de minute, la pauza neozeelandezii avand un avantaj de 23 de puncte in conditiile in care galezii nu au marcat niciun punct in primul mitan. All Blacks au culcat de trei ori balonul in terenul de tinta al “penelor de strut” prin Messam, Woodcock si Romano, Cruden inlocuitorul de ultim moment a lui Carter transformand toate cele trei incercari si inca patru lovituri de pedeapsa. Galezii au replicat tardiv prin doua eseuri reusite de S.Willimas si Cuthbert. Rezultatul final a fost Tara Galilor-Noua Zeelanda 10-33.

Seria partidelor test din acesta toamna se va incheia saptamana viitoare, pe 1 decembrie atunci cand sunt programate doua intalniri:
Tara Galilor-Australia
Anglia-Noua Zeelanda

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile