Gabriela Lepciuc: „Sunt convinsa ca vom obtine un rezultat cel putin la fel de bun la urmatorul turneu”

Nationala de rugby 7 feminin a Romaniei a ocupat locul 4 la sfarsitul saptamanii trecute in prima etapa a Rugby Europe Women’s Sevens Trophy de la Ostrava. Rezultatul este onorant avand in vedere ca in meciurile de clasament, Ghindele au pornit cu ultima sansa, fiind clasate pe locul trei in faza grupelor. Etapa a doua a competitiei va avea loc la Esztergom in Ungaria, pe 22-23 iulie. 

Gabriela Lepciuc, una dintre cele mai experimentate jucatoare ale Romaniei a vorbit intr-un interviu acordat site-ului online „Secunda Tv”, despre cum a simtit competitia din teren si ce inseamna acest rezultat pentru echipa.”Avand in vedere ca obiectivul a fost locurile 5-8, eu zic ca am obtinut un rezultat foarte bun. Am avut sansa noastra de a intra in finala mare, dar putina neatentie ne-a costat victoria in meciul cu Germania. A fost un turneu destul de greu mai ales ca in prima zi am avut doua infrangeri”, a declarat Lepciuc pentru „Secunda Tv”.

In prima zi a competitiei, in faza grupelor, Romania a pierdut cu Cehia, 17-7 si cu Ucraina 15-10, reusind sa invinga Letonia cu 21-12, calificandu-se astfel in sferturile de finala, unde au invins Finlanda cu 20-0. „Mereu am crezut in noi. Cu Finlanda am mai jucat și în anii trecuți și mereu am învins-o. Pentru noi asta a contat foarte mult. A fost important că am intrat pe teren având încredere în noi, iar fetele și-au oferit reciproc suportul necesar. Unitatea ne-a asigurat intrarea în semifinale. Dacă toată lumea era validă și nu apăreau alte accidentări și pe parcursul turneului sunt convinsă că puteam juca finala mare”.

In semifinale, Romania a fost invinsa de Germania, ca apoi sa piarda finala mica in fata Ucrainei, 25-5.

Gabriela Lepciuc cred ca Romania va obtine un rezultat mai bun la etapa a doua care va avea loc in Ungaria, la Esztergom pe 22-23 iulie.”Am încredere 100% în echipa mea. Sunt convinsă că vom obține un rezultat cel puțin la fel de bun la următorul turneu. Îmi doresc ca fetele care s-au accidentat să revină cât mai repede pe teren, iar împreună să producem o nouă surpriză plăcută”.

Componenta a echipei Politehnica Iasi, Lepciuc spune ca rezultatele obtinute de echipa Romaniei sunt bune raportat la baza mica de selectie care este in tara in acest moment. „Mereu suntem întrebate câte echipe avem în campionat și mereu lumea este surprinsă că deși avem doar trei echipe avem rezultate foarte bune oriunde mergem. După părerea mea, ar trebui investit mult în junioare, pentru a putea alimenta echipele de senioare, iar ulterior să formăm o echipă națională tot mai puternică”. Aceasta pledeaza pentru indrumarea fetelor spre sportul cu balonul oval, pentru ca in timp, acesta iti va forma caracterul si te va autodisciplina: „Fetele care vor să vină la rugby trebuie să aibă dorință și curajul de a înțelege acest sport. Trebuie să încerce să practice acest sport minunat din plăcere. Rugbiul îți formează un caracter frumos, plăcut. Devii o persoană care învață că, pentru a te bucura de o victorie, trebuie să știi să pierzi. În momentul în care înțelegi chestia asta vei avea un viitor mult mai frumos”.

Intregul interviu il puteti citi aici:

Foto: Luigi Padureanu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile