Gazdele au dominat etapa a treia din Play-Out-ul Ligii Naționale de Rugby

Etapa a treia a Play-Out-ului Ligii Naționale de Rugby a adus patru victorii ale gazdelor, U Cluj, Știința Petroșani, Politehnica Iași și RC Gura Humorului, ultimele două bifând primele succese în această fază a competiției,  într-un singur meci impunându-se oaspeții. După această rundă pe primul loc al ierarhiei urcă CS Năvodari.

De altfel, Năvodari au reușit și singura victorie în deplasare a etapei, trecând de CSM Suceava cu 75-15, un meci pe care aceștia l-au dominat marcând 11 eseuri. Gazdele au reușit o primă repriză bună, în ciuda faptului că nu au marcat puncte, au reușit să oprească multe dintre acțiunile periculoase ale elevilor lui Cornel Suciu și Virgil Năstase, aceștia punctând doar 3 încercări până la pauză, 19-0. Mai mult, în a doua parte, Suceava a reușit să reducă din diferență, 19-8, după care nu a mai putut să țină pasul cu adversarii, Năvodari punctând eseu după eseu.
Au marcat pentru Suceava: Andrei Tepșanu, Lucian Preuțescu – un eseu fiecare, Sabin Crețu – lovitură de pedeapsă, Alexandru Muraru – 2 transformări, respectiv Albert Știopei, Andrei Ciubotariu – 3 eseuri fiecare, Florin Sasu, Codrin Bercu, Ionuț Prodan – un eseu fiecare, , Popa – 2 eseuri, Sorin Săvuț – 3 transformări, Cristian Văcaru – 4 transformări, Mădălin Mihalache – 2 transformări pentru Năvodari.

Grivița UNEFS ia bonus defensiv
La Petroșani, campioana DNS, Știința a avut un meci greu cu RC Grivița UNEFS. Gazdele au deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, dublându-și apoi punctele, 6-0, însă nu au putut profita de avantajul unui jucător în plus pe teren, după ce Radian Dima de la Grivița a fost eliminat temporar, bucureștenii apărându-se foarte bine. Mai mult, aceștia reușesc să marcheze un eseu, 6-5, scorul pauzei. Elevii lui Alexandru Lupu găsesc breșa spre terenul de țintă în minutul 60, un nou eseu transformat, 13-5, după ce au fost de două ori cu un jucător în plus pe teren în urma eliminării întâi a lui Cătălin Marin și apoi a lui Petre Mihaiuc. Pănă la final, gazdele mai punctează din două penalități, în timp ce Grivița își asigură bonusul defensiv după un eseu transformat marcat în ultimele minute.
Au marcat pentru Petroșani: Andi Radu – eseu, Răzvan Barbu – transformare și 2 lovituri de pedeapsă, Răzvan Borș – 2 lovituri de pedeapsă, respectiv Alexandru Mircea și Marius Ioana- câte un eseu fiecare, Claudiu Pătrășcoiu – transformare pentru Grivița.

 

În căutarea primului punct în Play-Out, CSU Alba Iulia a avut meci greu pe terenul Universității Cluj, gazdele impunându-se cu 86-5, marcând 14 eseuri, 8 dintre acestea fiind transformate.
Au marcat pentru Cluj: Teodor Ursu – 4 eseuri, Stefan Nedelcu – 3 eseuri, C Adrioaiei – 2 eseuri, Moyake Kuselo – 2 eseuri, Andrei Tătărău, Robert Hîncu- câte un eseu fiecare, Toma Mîrzac – un eseu și 6 transformări, Fabian Bunu și Ovidiu Melniciuc – câte o transformare fiecare, respectiv Șoptirean – eseu pentru Alba Iulia.

 

Primele victorii în Play-Out pentru Iași și Humor
La Iași, Politehnica a obținut prima victorie în această fază a competiției, trecând de CSM Galați cu 27-3. Oaspeții au condus în permanență jocul, reușind primul eseu al partidei în minutul 8, ca apoi până la pauză să mai pună 10 puncte pe tabelă, printr-un eseu de penalizare și o lovitură de pedeapsă, în timp ce gălățenii au marcat și ei o penalitate, trei puncte care aveau să rămână singurele reușite de ei în această întâlnire. În a doua parte, Poli a controlat mai bine jocul, consolidându-și avantajul cu încă două eseuri și terminând meciul cu 27-3, chiar dacă în ultimele minute de joc a evoluat în 13 jucători după eliminarea lui Vlad Balan și Bogdan Vieru. În urma acestei victorii, Iași-ul urcă pe locul 4, în timp ce Galați continuă fără niciun punct.
Au marcat pentru Iași: Sergiu Michiduță – 2 eseuri,o transformare și o lovitură de pedeapsă și Chiriac – un eseu, un eseu de penalizare, respectiv Cristian Onofrei – o lovitură de pedeapsă.

 


Chiar dacă s-a desfășurat pe o ploaie măruntă, meciul de la Gura Humorului, dintre echipa locală și RC Bârlad a fost un joc deschis, cu multe acțiuni spectaculoase. Gazdele au deschis scorul printr-un eseu, însă Bârladul a revenit profitând de avantajul jucătorului în plus, după eliminarea temporară a lui Sebastian Ursulescu, reușind să marcheze două eseuri și se distanțeze, 12-5. La pauză, cele două echipe intră la egalitate după ce aripa Claudiu Ciuciureanu reușește un eseu spectaculos,transformat, 12-12. În minutul 54, Humor reușește din nou să se distanțeze printr-o penalitate, 15-12. Mădălin Săndulache de la Bârlad vede cartonașul galben, moment speculat bine de humoreni care reușesc un nou eseu: obțin o margine la 5 metri de terenul de țintă și după un atac pe fața marginii culcă balonul în terenul de țintă, 20-12. În minutul 74, Lazăr Azoiței de la Bârlad și Marian Moroșanu văd cartonașul galben, cei care gestionează mai bine momentul fiind elevii lui Ioan Harnagea care reușesc un nou eseu, 20-17. Gazdele închid tabela în ultimul minut de joc printr-o penalitate, 23-17, adjudecându-și astfel și prima victorie în play-out.
Au marcat pentru Humor: Robert Cioltan, Claudiu Cuciureanu, Andre Rohan Schwartz – un eseu fiecare, Ciprian Nichitean – 2 lovituri de pedeapsă și o transformare, respectiv Cristian Buzenco, Igor Orghianu, Robert Ionașcu – un eseu fiecare, Adrian Rusu – transformare.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile