GAZETA SPORTURILOR – Romeo Gontineac: „Trecem si de Uruguay!”

Romeo Gontineac

Gata pentru Uruguay! Romania a invins Tunisia la rugby in recalificarile pentru Mondiale
Ultima sansa! ‘Stejarii’ intilnesc selectionata secunda a Argentinei in meciul doi de la IRB Nations Cup
Romania a pierdut primul meci la IRB Nations Cup, in fata Namibiei » In ofsaid!
Romeo Gontineac, antrenorul Romaniei, e convins ca „stejarii” vor prinde ultimul loc la Cupa Mondiala si vor fi prezenti in Noua Zeelanda in 2011

Pentru Cupa Mondiala de anul viitor, din Noua Zeelanda, 19 echipe si-au asigurat deja participarea. Pentru ultimul loc, se vor bate Romania si Uruguay. „Stejarii” au trecut de primele doua tururi de calificare, mai intii de Ucraina, iar apoi simbata, la Buzau, au invins categoric Tunisia, 56-13. Antrenorul Romeo Gontineac e optimist si da asigurari ca echipa noastra va ajunge si la Cupa Mondiala, dupa barajul cu Uruguay din 6 si 13 noiembrie, de la Montevideo, respectiv Bucuresti.

– Romeo, cind ai preluat echipa Romaniei, impreuna cu francezul Serge Lairle, in 2009, sperai ca o sa ajungeti in barajul pentru Mondiale?
– Sigur ca da, acesta a fost si obiectivul. Am avut o strategie clara, un proiect de la care nu m-am abatut nici dupa ce Serge a plecat. De fapt, am inteles ca federatia i-a propus un contract mai mic, iar el nu a acceptat.

– E un regres pentru rugbyul romanesc? Pina acum niciodata nu a trebuit sa asteptam sa ne calificam la baraj.
– Sa dea Dumnezeu sa ne calificam! E un regres, dar e situatia reala a societatii romanesti. Acum zece ani aveam un nucleu de jucatori mai mare, acum echipele se imputineaza si nu mai ai de unde alege rugbysti. Tocmai de aceea federatia a investit mult in juniori in ultimul timp.

– Cu Ucraina si Tunisia nu au fost emotii. Cu Uruguay o sa fie altfel?
– E de zece ori mai greu. Uruguay e o echipa de alt calibru, are un stil asemanator Argentinei, care joaca entuziast. Se poate intimpla orice, dar eu cred ca Romania va fi prezenta in Noua Zeelanda, anul viitor. Trebuie sa pastram continuitatea! Dupa sapte prezente consecutive la Mondiale, urmeaza a opta.

Sursa: Gazeta Sporturilor

Autor: Marian Ursescu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile