Georgia a cedat in fata Statelor Unite

Georgia.
Georgia.

Alaturi de partida test dintre Romania si Canada cea mai interesenta confruntarea a natiunilor din al doilea esalon valoric a avut loc la Tbilisi intre Georgia si Statele Unite.

Georgienii au inceput tare si dupa zece minute conduceau cu 10-0, fundasul Kvirikashvili semnand un eseu, o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Daca pana la pauza Lelos au mai punctat doar dintr-o penalitate a aceluiasi Kvirikashvili, americanii au revenit si mai intai Wyles, apoi Scully, au marcat cate un eseu, vulturii nord-americanii intrand la cabine in avantaj cu rezultatul de 15-13.

In partea secunda ecartul dintre cele doua echipe a crescut un nou eseu reusit de Wallace, transformat de Siddall, ducand scorul la 22-13, moment in care georgienii porniti intr-o cursa de urmarie au reusit sa revina pe tabela de marcaj.

Sharikadze a semnat un eseu, Kvirikashvili o transformare si o penalitate pentru ca in minutul 74 Georgia sa conduca cu 23-22.

Victoria americanilor a venit in ultimul minut, Siddall a concretizat o lovitura de pedeapsa si astfel Statele Unite s-au impus cu rezultatul de 25-23, capitanul Lelos, Mamuka Gorgodze recunoscand ca infranagerea a venit pe fondul greselilor echipei.

Georgia-SUA 23-25
Au marcat:Kvirikashvili(e,2tr,3lp), Sharinkadze(e) respectiv Wyles(e), Scully(e), Wallace(e), Siddall (2 tr,2lp)
Georgia: 15. Merab Kvirikashvili, 11. Tamaz Mchedlidze, 13. Davit Kacharava, 12. Merab Sharikadze, 14. Tedo Zibzibadze (23. Beka Tsiklauri), 10. Lasha Khmaladze, 9. Giorgi Begadze; 1. Davit Khinchagashvili (17. Mikheil Nariashvili), 2. Shalva Mamukashvili (16. Simon Maisuradze), 3. Dudu Kubriashvili (18. Levan Chilachava), 4. Kote Mikautadze, 5. Levan Datunashvili (19. Giorgi Nemsadze), 6. Shalva Sutiashvili (20. Giorgi Tkhilaishvili), 7. Mamuka Gorgodze, 8. Giorgi Chkhaidze.
SUA: 15. Chris Wyles, 14. Blaine Scully, 13. Folau Niua, 12. Andrew Suniula, 11. Tim Maupin (23. Luke Hume), 10. Adam Siddall, 9. Mike Petri; 1 Nick. Wallace (17. Olive Cilif), 2. Phil Thiel, 3. Eric Fry, 4. Graham Harriman, 5. Samu Manoa, 6. Todd Clever, 7. Derek Esbun (20. John Cvile), 8. Cameron Dolan.

Continuandu-si turneul din America de Sud, Spania s-a deplasat la Montevideo acolo unde a intalnit Uruguay-ul care se pregateste pentru barajul cu Statele Unite in vederea calificarii la Cupa Mondiala din 2015.
Ibericii au controlat prima parte a disputei cand au condus cu 10-6, pentru ca in repriza secunda sud-americanii sa revina si sa obtina victoria cu rezultatul de 16-15.
Mieres a marcat un eseu pentru invingatori, Ormaechea o transformare si trei penalitati pentru ca in contul spaniolilor sa fie trecute doua eseuri semnate de Auzqui si Feijoo, Sistiga reusind o transformare si o lovitura de pedeapsa.

La Colwyn Bay in Tara Galilor Japonia a castigat de o maniera categorica disputa cu Rusia adversara Stejarilor in Cupa Europeana a Natiunilor, impunandu-se cu rezultatul de 40-13.

Tui, Broadhurst, Sa’u dubla si Hirose au inscris eseurile invingatorilor, Goromaru cate trei transformari respectiv penalitati, rusii replicand prin incercarea lui Ostroushko transformata de Gaisin care a concretizat si doua lovituri de pedeapsa.

Portugalia, o alta adversara a Romaniei in CEN s-a deplasat in Brazilia unde a obtinut un succes categoric, 68-0 in fata gazdelor, lusitanii marcand zece incercari.

G.Uva, Duarte, Simoes dubla, Oliveira, V.Uva, Foro dubla, Bardy si Esteves au finalizat in terenul de tinta brazilian, Pedro Leal transformand noua din cele zece reusite ale colegilor sai.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile