Georgianul Kolelishvili a fost suspendat 14 etape dupa ce l-a impins pe arbitrul Wayne Barnes

Georgianul Kolelishvili a fost suspendat 14 etape dupa ce l-a impins pe arbitrul Wayne Barnes.

Internationalul georgian de linia a treia, Viktor Kolelishvili, legitimat in Franta la Clermont, a primit o suspendare de 14 saptamani, dupa ce l-a impins pe arbitrul Wayne Barnes, la meciul cu Ospreys, din Cupa Campionilor Europeni, castigat de galezi cu 21-13 (6-13).

La o gramada spontana, flankerul cu 36 de selectii in echipa nationala a Georgiei l-a imbrancit pe arbitrul delegat, care ii obtura campul vizual, jucatorul fiind plasat pe linia avantajului.

Wayne Barnes nu i-a acordat nicio sanctiune disciplinara lui Kolelishvili, in timpul jocului. „Daca iti stateam in cale, doar trebuia sa imi ceri sa ma mut”, i-a spus Barnes acestuia in momentul in care a oprit jocul. Kolelishvili si-a cerut scuze imediat dupa gestul sau, fata de arbitru, iar decizia oficialului a fost sa acorde o lovitura de pedeapsa in favoarea galezilor.

Cateva minute mai tarziu, acesta a fost trimis pe banca de pedepsa fiind penalizat cu un cartonas galben dupa o altercatie cu Alun Wyn Jones, arbitrul avertizandu-l ca este ultima sansa pe care o mai primeste in acel meci.

La finalul partidei, observatorul de meci, Mike Rafter l-a citat pe jucatorul georgian, iar cazul a ajuns la Comisia de Disciplina, care a reanalizat cazul si a luat decizia suspendarii rugbystului, pentru o perioada de 14 saptamani. Acesta a primit jumatatea din pedeapsa de 28 de saptamani care se acorda in mod normal pentru ca si-a cerut imediat scuze.

In cazul in care Clermont si Kolelishvili nu vor pleda nevinovati, georgianul va putea reveni in teren pe 25 aprilie. Pedeapsa maxima, conform regulamentelor internationale, pentru agresarea unui oficial, poate ajunge la 96 de etape de suspendare.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile