Ghindele in careul de asi al editiei 2017 a Rugby Europe Women’s Sevens Trophy

La Esztergom, in Ungaria, s-au disputat partidele din etapa a doua contand pentru Rugby Europe Women’s Sevens Trophy, echipa noastra nationala, Ghindele, ocupand pozitia a patra, prin punctele acumulate fetele antrenate de Nicoale Tarcan clasandu-se pe aceeasi pozitie si in clasamentul general al editiei 2017 a competitiei.

In prima faza, cea a grupelor, Ghindele au infruntat doar Letonia si Ucraina, Moldova lipsind din competitie. Astfel partida de debut a insemnat un 25-0 impotriva Moldovei, prin neprezentarea adversarelor, acesteia urmandu-i un nou succes, 26-5 in fata Letoniei, cu eseurile marcate de Irina Hirjete, Ana-Maria Sandu, Georgiana Gabor si Alina Dinca, doua transformate de Emilia Vizitiu si unul de catre Ana-Maria Sandu.

Practic cele doua victorii au asigurat calificarea echipei noastre nationale in sferurile de finala, in ultima partida Ghindele fiind invinse de Ucraina cu 29-7, reusitele fiind trecute in dreptul Mariei Atomi, eseu, respectiv Emilia Vizitiu, transformare. Locul secund in Grupa C ne-a asigurat astfel continuarea parcursului catre semifinalele locurilor 1-4.

Pentru accederea in penultimul act, Ghindele au intalnit Elvetia debutand su o prima repriza stransa, 7-5 in favoarea noastra, cu Emilia Vizitiu autoare a unui eseu si a unei transformari. Dupa pauza elevele lui Nicoale Tarcan au dominat jocul si s-au desprins la 21-5, eseuri Maria Atomi si Elena Juncanariu, pe final Elvetia reducand diferenta la 21-10.

In semifinale adversara s-a numit Scotia, cea care avea sa castige competitia, in fata careia am cedat cu 32-0, pentru ca apoi in finala mica, a locurilor 3-4, Ghindele sa incheie la egalitate prima repriza, 5-5, cu eseul Alinei Paunas, dar apoi sa cedeze din nou in fata Ucrainei, scor 17-5.

Ca si in prima etapa, care a avut loc la Ostrava, Ghindele s-au clasat pe pozitia a patra, la fel si in clasamentul general, un loc in careul de asi al Rugby Europe Women’s Sevens Trophy care depaseste obiectivele propuse inaintea competitiei pentru o echipa cu jucatoare tinere, care au demonstrat ca isi merita locul in echipa nationala feminina de rugby 7.

Dupa ce s-a impus in ambele etape, Scotia a promovat in esalonul de elita continental, alaturi de aceasta si Germania, care s-a aflat de fiecare data in finala, in schimb Malta, respectiv Moldova au retrogradat, Moldova platind tributul absentei de la Esztergom.

Rezultatele complete ale Ghindelor:
Faza Grupelor:
Romania-Moldova 25-0(neprezentare Moldova)
Romania-Letonia 26-5
Romania-Ucraina 7-29
Sferturile de finala ale locurilor 1-8:
Romania-Elvetia 21-10
Semifinalele locurilor 1-4:
Romania-Scotia 0-32
Finala locurilor 3-4:
Romania-Ucraina 5-17

Lotul Ghindelor a fost urmatorul : Irina Hirjete si Simona Ungureanu de la Agronomia Bucuresti, Georgiana Gabor, Andreea-Maria Atomi, Alina Petronela Paunas, Iuliana Sava, Ana-Maria Sandu, Gabriela Lepciuc si Emilia Maria Vizitiu de la Politehnica Iasi, Monica Celina Rusu si Alina Dinca de la Universitatea Cluj si Elena Loredana Juncanariu de la CS Unirea Pascani.
Antrenori: Nicolae Tarcan si Dan Tufaru, kinetoterapeut Marius Todosi.

Clasamentul etapei de la Esztergom:
1.Scotia-20p
2.Germania-18p
3.Ucraina-16p
4.Romania-14p
5.Cehia-12p
6.Elvetia-10p
7.Finlanda-8p
8.Letonia-6p
9.Ungaria-4p
10.Israel-3p
11.Malta-2p

Clasament general:
1.Scotia-40p
2.Germania-36p
3.Ucraina-32p
4.Romania-28p
5.Cehia-22p
6.Ungaria-16p
7.Finlanda-16p
8.Elvetia-16p
9.Letonia-9p
10.Israel-5p
11.Malta-3p
12.Moldova-0p

Sursa foto: Mark Brown

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile