Ghindele isi joaca sansa de calificare la Jocurile Olimpice

Ca si in cazul baietilor, Ghindele se vor deplasa tot la Lisabona in perioada 18-19 iulie, acolo unde vor avea loc partidele contand pentru etapa recalificarilor la Jocurile Olimpice, gazduite de Rio de Janeiro anul viitor.

Ca o similitudine, si in cazul rugbyului feminin Franta a obtinut calificarea in urma turneului Grand Prix Series, astfel la Lisabona vor participa Spania, Irlanda, Olanda, Italia, Ucraina, Portugalia, Germania, Belgia, Finlanda, Suedia, Romania si Danemarca.

Primel sapte echipe enumerate vin din Grand Prix Series, urmatoarele patru in ordinea clasamentului final din Divizia A, esalonul secund european, iar Danemarca in calitate de castigatoare a Diviziei B, intr-o prima faza cele 12 participante fiind imparite in trei grupe.

Ghindele vor evolua in Grupa B, alaturi de Belgia, castigatoarea Diviziei A, care a promovat astfel in turneul Grand Prix Series, Irlanda si Ucraina ocupatele pozitiilor cinci, respectiv noua in amintitul deja prim esalon valoric.

Fetele noastre au ocupat pozitia a patra in Divizia A, cu partide disputate la Kaunas, iar in semifinale au cedat tocmai impotriva Belgiei, care ne-a oprit asadar in drumul catre finala si implicit promovarea in turneul Grand Prix Series.

Programul Ghindelor de sambata, 18 iulie, arata astfel:
Romania-Irlanda, ora 13:22
Romania-Ucraina, ora 17:28
Romania-Belgia, ora 19:22

Componenta celor trei grupe de la Lisabona arata astfel:
Grupa A: Spania, Portugalia, Germania, Danemarca
Grupa B: Irlanda, Ucraina, Belgia, Romania
Grupa C: Olanda, Italia, Finlanda, Suedia

Primele trei clasate in Turneul de Recalificare de la Lisabona vor participa la Turneul Final de Calificare, castigatoarea acesteia urmand sa participa la Jocurile Olimpice din 2016.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile