Ghindele pe locul 8 la calificarile pentru Jocurile Olimpice

In Rusia, la Kazan, au avut loc partidele contand pentru etapa calificarilor la Jocurile Olimpice din 2020, echipa noastra nationala, Ghindele, ocupand la final pozitia a 8-a intr-o competitie castigata de Anglia, urmata de Rusia si Franta.

Venite din postura de ocupante a locului secund in Rugby Europe Women Trophy, loc care le-a asigurat prezenta anul viitor in esalonul de elita al continentului, Ghindele au fost repartizate intr-o grupa extrem de dificila, alaturi de Spania si Irlanda, locurile 3 respectiv 4 in prima etapa din Grand Prix Series si Cehia, calificata la acest turneu tot din al doilea esalon valoric, ca si Romania.

Primele doua partide, cu Irlanda si Spania, au insemnat doua infrangeri, fara puncte marcate din partea fetelor noastre, avand in vedere valoarea adversarelor intalnite. Singura victorie din faza grupelor a venit in partida cu Cehia, in care Ghindele au marcat sase eseuri, cate o dubla reusind Loredana Juncanariu, Maria Atomi si Georgiana Gabor, dintre care doua au fost transformate de Emilia Vizitiu.

Victoria impotriva Cehiei ne-a dat posibilitatea de a intra in lupta pentru locurile 1-8, in sferturile de finala adversara fiind Franta, castigatoare a primei etape din Grand Prix Series. Invinse de Franta, Ghindele au intalnit apoi, din nou, Irlanda, in niciuna dintre aceste doua partide fetele noastre nereusind sa bata apararea adversa.

Ultima partida a fost cea pentru locurile 7-8, in care am intalnit Italia, o alta echipa din primul esalon valoric continental. Italia s-a impus, Ghindele reusind sa marcheze doua eseuri prin Loredana Juncanariu si Maria Atomi, ambele transformate de Emilia Vizitiu respectiv Gabriela Buciumanu.

Competitia de la Kazan a fost castigata de Anglia, care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2020, celelalte doua clasate pe podium, Rusia si Franta, urmand sa participe la o noua etapa, a recalificarilor, in tentativa de a fi prezente la Tokyo.

Rezultate:

Grupa C

Romania-Irlanda 0-48

Romania-Spania 0-35

Romania-Cehia 34-5

Sferturi de finala

Romania-Franta 0-55

Semifinalele locurilor 5-8

Romania-Irlanda 0-48

Partida locurilor 7-8

Romania-Italia 14-29

Lotul Ghindelor: Loredana Juncanariu (Politehnica Iasi), Georgiana Gabor (Politehnica Iasi), Alina Dinita (Politehnica Iasi), Madalina Radu (Politehnica Iasi), Ana Maria Sandu (Politehnica Iasi), Andreea Petru (Wicklow RFC), Maria Atomi (Politehnica Iasi), Roberta Cojocariu (Barcelona Engyeniers Rugby), Simona Rosca (Politehnica Iasi), Emilia Vizitiu (Agronomia Bucuresti), Ana Maria Calin (Politehnica Iasi), Gabriela Buciumanu (Politehnica Iasi)

Staff: Neculai Tarcan (antrenor), Valentin Toma (kinetoterapeut), Alexandru Lupu (manager)

Clasamentul competitiei: 1. Anglia, 2. Rusia, 3. Franta, 4. Spania, 5. Irlanda, 6. Polonia, 7. Italia, 8. Romania, 9. Suedia, 10. Moldova, 11. Germania, 12. Cehia

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile