Ghindele se pregătesc pentru a doua etapă a Rugby Europe Sevens Championship ce va avea loc la Moscova

Naționala de rugby 7 feminin a României va participa între 25-26 iunie la cea de-a doua etapă a Rugby Europe Sevens Championship, divizia de elită, care va avea loc la Moscova.

Ghindele se află în pregătire la CSN Snagov, urmând să plece spre Moscova în dimineața zilei de 24 iunie. Față de echipa care participat la prima etapă a competiției, cea de la Lisabona, sunt două schimbări, Marilena Leca de la CNOPT și Ștefania Ghebu de la U Cluj s-au alăturat primei reprezentative. Căpitanul României este Emilia Vizitiu.

La Moscova, România se află în Grupa C, alături de Polonia și Belgia.

Echipa României:
Loredana Juncanariu (CS Politehnica Iasi), Ana -Maria Călin (CS Politehnica Iasi), Georgiana Gabor (CS Politehnica Iași), Georgiana Vizitiu (CS Agronomia), Emilia Vizitiu (CS Agronomia), Ana – Maria Sandu (CS Politehnica Iasi), Maria Atomi (CS Politehnica Iasi), Simona Roșca (CS Politehnica Iasi), Bianca Alexandra Preda (CS Agronomia), Carmen Ioana Cîrgea (Universitatea Cluj), Marilena Leca (CNOPT), Ștefania Ghebu (U Cluj)
Antrenori: Neculai Tarcan si Alexandru Marin, Medic: Ilie Vlad, Preparator fizic: Adina Dreve.

„Este un cantonament de pregătire destul de dificil pentru că nu putem lucra cu toate fetele din echipă, câteva dintre jucătoarele de bază nu sunt 100% apte din punct de vedere medical și ele au făcut mai mult recuperare, fizioterapie. De astăzi au început cu antrenamente ușoare, iar zilele acestea până la plecare vom face doar organizare de joc pentru că practic este cel mai important lucru. Fetele tinere s-au adaptat foarte bine, au fost foarte entuziasmate după acel turneu în Moldova, după care, cele care au fost în echipă pentru etapa de la Lisabona, văzând diferența de valoare și nivelul adversarilor, pot spune că sunt un pic timorate. Trebuie însă să mergem înainte, să construim această echipă, este vorba de schimbul de generații, este nevoie de o pregătire mult mai bună, de competiții la care să participe și într-un an, doi, putem avea o echipă competitivă. Încercăm să vedem cât mai multe jucătoare tinere, cu potențial, chiar în acest stagiu este alături de noi Carina Dăscălu, care a împlinit recent 18 ani. Este un lucru foarte bun că poate crește cu echipa, poate evolua”, a declarat Alexandru Marin senior.

La prima etapă a Championship, ce a avut loc la Lisabona între 5-6 iunie, România a terminat pe locul 9, ultimul din competiție.

FOTO: Rugby Photos by Luis Cabelo

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile