Grenoble, performera primei runde din 2014

Top 14.
Top 14.

Prima etapa a Top 14, campionatul francez de rugby, programata in anul 2014, s-a remarcat printr-o seceta de puncte la meciurile desfasurate in conditii meteo mai putin potrivite.

Campioana Castres s-a impus pe teren propriu in fata celor de la Bordeaux cu 15-9, intr-un joc ara ncercari.Mihaita Lazar a fost titular la gazde pe post de pilier stanga, fiind inlocuit in minutul 59. La oaspeti, Silviu Florea a fost introdus ca pilier dreapta in minutul 71.

Stade Francais a castigat pe terenul lui Biarrtz cu 18-6, cu doua incercari reusite de Mostert si Filliol.

Brive a trecut de Montpellier cu 15-9, duelul loviturilor de pedeapsa fiind decisiv in stabilirea destinatiei punctelor puse in joc.

Oyonnax a castigat cu 6-0 meciul contra celor de la Racing Metro 92 Paris. Vali Ursache a fost titular pe post de flanker dreapta, insa s-a accidentat in minutul 8 si a fost nevoit sa paraseasca terenul de joc.

Perpignan a trecut de Bayonne cu 20-8Guitoune si Narraway, respectiv Fuster, fiind marcatorii de eseuri. Paulica Ion a fost pilier dreapta la catalani, pana in minutul 66 al meciului.

Grenoble a dat lovitura pe terenul lui Toulon, castigand cu 22-21. Gazdele au stat prea mult in baza lui Wilkinson, care a adus toate punctele. Pentru oaspeti s-a remarcat Gengenbacher, cu o executie grea din care a reusit un dropgol. Cu doua minute inainte de final, aripa Ratini a reusit eseul decisiv, iar victoria a venit dupa transformarea lui Caminati.

Inchiderea de runda le-a avut in prim-plan pe Toulouse si Clermont, cu prima formatie fructificandu-si avantajul propriului teren. Scorul final a fost 19-12, Medard facand diferenta cu eseul din minutul 13. Doussain a completat tabela pentru toulousani, printre reusite aflandu-se si un dropgol.

Clasament:

1. ASM Clermont 50
2. Stade Français 47
3. Castres Olympique 46
4. Stade Toulousain 44
5. Rugby Club Toulonnais 42
6. Grenoble 41
7. Montpellier Hérault Rugby 40
8. Racing Métro 92 38
9. Union Bordeaux-Bègles 36
10. CA Brive-Corrèze 35
11. Perpignan 35
12. Oyonnax 33
13. Aviron Bayonnais 30
14. Biarritz Olympique 17

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile